Društvo Premijer primio delegaciju Evropskog foruma medicinskih udruženja

Marković: Milione eura ulažemo u zdravstvo

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković primio je danas delegaciju Evropskog foruma medicinskih udruženja (EFMA LC) koja boravi u Crnoj Gori radi pripreme održavanja XXXIV godišnjeg sastanka Foruma najavljenog za kraj avgusta u Podgorici.

Poželjevši delegaciji, koju je predvodio generalni sekretar Svjetskog medicinskog udruženja dr Otmar Klojber (Kloiber), dobrodošlicu u Marković se zahvalio Forumu na odluci da u saradnji sa Ljekarskom komorom Crne Gore ovogodišnji sastanak održi u našoj zemlji.

“Marković je informisao delegaciju EFMA LC da je zdravstvo jedna od oblasti koja je u fokusu Vlade te da Vlada i resorno ministarstvo u kontinuitetu rade na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite građana i standarda zaposlenih u zdravstvu. Kao potvrdu premijer je iznio činjenice da je u protekle četiri godine nabavljena moderna zdravstvena oprema vrijedna više od devet miliona eura, te da je planirana nabavka opreme vrijedne pet miliona eura, da je u rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata direktno i kroz program poboljšanja energetske efikasnosti uloženo više od osam miliona eura te da su se 234 ljekara vratila u zdravstveni sistem sa zvanjem specijaliste dok je na specijalizaciju upućeno 430 ljekara, za šta su sredstva obezbijeđena u Budžetu”, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je informisao sagovornike i o tome da je samo u protekle dvije godine 160 medicinskih radnika riješilo stambeno pitanje i da je Vlada s sindikatima zaključila i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, vrijedan 1,2 miliona eura do 2020. godine.

Sagovornici su se saglasili da dalje unapređenje zdravstvenog sistema Crne Gore predstavlja jedan od preduslova za još kvalitetnije pozicioniranje naše zemlje kao prestižne turističke destinacije te da Crna Gora ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma. Dr Klojber je u tom kontekstu čestitao Vladi na dosadašnjim reformama i zdravstvnog sistema i društva u cjelini te na uspješnoj politici razvoja rekavši da Crnu Goru već sada vidi kao integralni dio Evrope.

Razgovoru je prisustvovao predsjednik Ljekarske komore Crne Gore dr Aleksandar Mugoša.

14

avatar
1000
14
0
0
 
14
SuperhikLider u regionuPrc CGmaveBoćo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Superhik
Gost
Superhik

Bačene pare

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Probajte da bez ulaganja mozda bude bolje ,jer ovakvo zdrastvo s toliko ulozenih miliona je sramota!

Prc CG
Gost
Prc CG

A gdje se to vidi Markoviću?Kako vas nije sramota bolnice nam izgledaju kao iz drugog svjetskog rata,bruka i sramota gdje se liječimo.

mave
Gost
mave

Koliko miliona ulazete u vas vozni park,troskove telefona,dnevnice,reprezentaciju,oprostenih poreza,placanje ostetu kriminalcima,……..cime se falite ovo je sitnica a vidi se po zdrastvu

Boćo
Gost
Boćo

Ne poznaje se.

Mark
Gost
Mark

Veci si manipulator od prethodnog premijera !!
Zdravstvo nikad nije bilo lose kao sad.Svi doktori vam napustise i odose ili u privatnike ili u inostranstvo.Zasto za jednu obicnu operaciju bruha placate Kodri 3000 € kad toliko ulazete u zdravsto.Zasto se vasa sestricina porodila u Kodri a ne u KCCG.Nepovjerenje,los kadar !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovome treba psihijatar

freeman
Gost
freeman

…ada vidi se…nema što….

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Kad ti vidim infektivno…….bolje ne zbori ništa.
Znači više da vjerujemo tebi no rodjenim očim,ne ide to tako Dule

Tadija
Gost
Tadija

A da bacite pofled na sto liči bolnica u Risnu.

Lipovo
Gost
Lipovo

Od tih miliona se jedino vidi novi vozni park doktora, I poneka privatna klinika.

Garfild
Gost
Garfild

Pa sto se ti i niko od tvojih funkcionera ne lijecite u Cg nego trcite u Bg i Tursku!???

Krnji
Gost
Krnji

Hahahahahs…pa dal iko vjeruje u ovo

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Hahahahahaha,mozete i milijarde ulozit uzalud je sve dok ne budemo imali dobre i strucne doktore,oni najbolji napustaju zemlju zbog ovih koji su postavljeni po partiskoj liniji!!!

Send this to a friend