Društvo

Marković: Niko nije iznad zakona, pa ni crkva

Zakon i Ustav jednako u Crnoj Gori važe za sve, i kao što nijedan građanin ne može da radi suprotno zakonu, to ne može da radi niko u ovoj zemlji, pa ni crkva, kazao je premijer Duško Marković, odgovarajući na pitanje o rušenju krstionice kod  Tivta i crkve na Rumiji.

Premijer se osvrnuo i na nedavno pisanje medija da su neki funkcioneri dobili stanove po mnogo povoljnijim uslovima nego što to mogu učiniti građani, ističući da su oni zaposleni u državnoj administracviji i da rade odgovoran posao.  Kaže da za dvije godine od kada je na čelu Vlade, kredite po povoljnim uslovima dobilo je svega 20 funkcionera, ali i napomenuo da je za ove dvije godine više od 185 policijskih službenika, 180 zaposlenih u zdravstvu dobilo stanove sa pravom otkupa po povlašćenim cijenama.

Premijer Marković je istakao da mu je žao što mediji to ne sagledavaju nekritički i objektivo.

“Dužni smo da trpimo taj nekritički pristup. Ipak, važno je da svakoga dana radimo za dobro onih kojima su ovi stanovi potrebni po najnižim cijenama i najpovoljnijim uslovima”, naveo je premijer i najavio da će uskoro biti završena zgrada za oko 500 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vojsci.

M.D. 

80 Komentara na "Marković: Niko nije iznad zakona, pa ni crkva"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend