Društvo

Marković se sastao sa organizatorima Montenegro Prajda

Vlada Crne Gore nastaviće suštinski da podržava ostvarivanje prava pripadnika LGBT zajednice na kvalitetan i cjelishodan način, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa članovima Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2019, koji se sjutra održava u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda, rekavši da očekuje da će proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi – a to je da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

“Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti. Crna Gora se okrenula evropskim i evroatlantskim vrijednostima i Vlada predano i mudro radi na ostvarivanju tog cilja“, kazao je premijer.

On je dodao da će Vlada na sljedećoj sjednici uputiti Skupštini Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola kako bi bio razmatran na jesenjem zasijedanju.

Predsjednik Queer Montenegro i član Organizacionog odbora Montenegro Prajda Danijel Kalezić pohvalio je Predlog zakona i istakao da je saradnja sa resornim Ministarstvom bila uspješna i na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjena i usvojena Strategija za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023. sa Akcionim planom za 2019. godinu, kao i otvaranje Drop-in centra za LGBT populaciju.

<<<Drop in centar za LGBT osobe u centru Podgorice<<<

“U kontekstu razgovora o bezbjednosti pripadnika ove populacije, Kalezić je istako odličnu dugogodišnju saradnju sa policijom”, naglasili su u Vladi.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Marko 1NinoMarkoewqeqeLipovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko 1
Gost
Marko 1

Premijer je prva liga!boljeg imali nijesmo

Marko
Gost
Marko

Dule je napravio stav kao da ga zove na ples😀

Nino
Gost
Nino

Dule bi tebe žednog preko vode preveo.Bilo kada.

ewqeqe
Gost
ewqeqe

Eh, dje je ta ruka bila sto je premijer drzi…

Lipovo
Gost
Lipovo

G-dine Premijeru! Ochigledno su Ti samo oni zadovoljni, a ssta je sa 40000 i visse, mladih i nezaposlenih. (chija mladost prolazi)?

Send this to a friend