Društvo

Marković uručio zdravstvenim radnicima ključeve novih stanova

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je danas u Podgorici zdravstvenim radnicima ključeve deset novih stanova, izgrađenih parnerstvom Vlade, Glavnog grada i Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“.

„Ovdje je 97 stanova, a 63 stana su zdravstveni radnici dobili u Nikšiću krajem 2018. godine. Imamo razloga da budemo zadovoljni i da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge, nego radimo i na poboljšanju standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima. Želim da se zahvalim i da čestitam Stambenoj zadruzi ‘Zdravstvo’ na ovim aktivnostima. Sad sam dobio informacije koliko je stanova opredijeljeno radnicima širom Crne Gore. To je zaista impresivan rezultat, povoljne cijene stanova sa povlašćenim uslovima za njihov otkup“, rekao je Marković nakon uručenja ključeva.

On je kazao da je Vlada u posljednje dvije godine dodijelila toj zadruzi više od 750.000 eura za gradnju stanova za zaposlene u zdravstvu i da će sa tim aktivnostima nastaviti i dalje. Dodao je da je u projektu, vrijednom oko tri i po miliona eura, važna i uloga Glavnog grada, koji je uložio više od 550.000 eura.

„Vidimo da pored ozbiljnih problema koje imamo u društvu – niskog standarda zaposlenih u i zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima društvenih djelatnosti – Vlada radi intenzivno da poboljša njihove uslove rada, ne samo kroz nabavku opreme, nego i unapređenjem uslova rada u zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori već i kvaliteta života zaposlenih u sistemu zdravstva. Nastavićemo da radimo na takav način”, istakao je Marković.

Uvjeren je da će rezultati Vladine politike u pogledu društvenog rasta, stabilizacije javnih finansija, koji bi trebalo da budu okončani po Programu finansijsje stabilizacije krajem ove godine, dati priliku da razgovara o većim platama i u zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima.

“Zbog toga molim zaposlene u zdravstvu i obrazovanju da sa nama u dijalogu razumiju opšti društveni ambijent i napore Vlade da taj ambijent unaprijedimo kako bismo ušli u sljedeću, veoma važnu fazu za zaposlene u zdravstvu i obrazovanju koja se tiče povećanja njihovih zarada. Vjerujem da je kraj ove godine i početak 2020. godine dobro vrijeme i za tu novu politku koju će promovisati Vlada“, rekao je premijer.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je Vlada za tri godine izdvojila 1,8 miliona eura kako bi zaposleni u zdravstvu mogli pod povoljnim uslovima da riješe stambeno pitanje.

„To je odgovoran odnos Vlade i Ministarstva zdravlja“, izjavio je Hrapović.

Dodao je da je na taj način omogućeno da 322 zaposlena u zdravstvenom sistemu riješe stambeno pitanje.

„To je 54 stana godišnje, to je dokaz da Vlada zaista vodi računa o zaposlenima u zdravstvenom sistemu”, rekao je ministar, dodajući da su u toku pregovori sa sindikatima u drugim gradovima i sa lokalnim upravama da se na sličan način postupi i u drugim sredinama.

Direktor Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ Vladimir Pavićević se zahvalio predsjedniku Vlade i ministru na podršci stambenoj zadruzi „Zdravstvo“

„Stambena zadruga rješava ovaj problem za zaposlene Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, Institutu za javno zdravlje, Zavodu za transfuziju krvi, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Montefarmu, Fondu zdravstva i Ministarstvu zdravlja što čini gotovo 4.000 zaposlenih. Potreba za stambenim objektima je velika i nadamo se da ćemo i dalje imati podršku Vlade i Glavnog grada“, rekao je Pavićević.

15

avatar
1000
8
7
0
 
14
DR PERUNJa,mi,vi,oni,..kikicahjuLipovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kikica
Gost
kikica

Kako rijesiti stambeno pitanje nas robova iz volija, lakovica i ostalih privatnih preduzeca. Markovicu povedi racuna o nama kulacima koji gradimo ove stanove iz nasih doprinosa. Odnosno navedite primjere gdje smo mi ikad dobili stanove vec samo ovi iz budzeta. Mi takodje imamo djecu kao i oni. Dokazano je da smo gradjanani DRUGOG REDA. Ovo je cista diskriminacija. Nemaju svi… Više »

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Ovi povlašteni rade ODGOVORAN posao.

Maks
Gost
Maks

Povoljno, 50m2 za 50000e, a ministri 100m2 za 20000e. Isti arsini…

Aloalo
Gost
Aloalo

Kakvo je to brdo pijeska i zemlje iza njih? Zemljiste privedeno namjeni. 😅

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Kakva je ovo mafija.

Migo polaznik
Gost
Migo polaznik

Rekoše da će obići dva stana? Čije je stanove obišao?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zar premijer jedne države nema pametnijeg posla no da dijeli ključeve radnicima ? Je li ko čuo za sličan primjer u civilizovanom svijetu ?

Đorđe
Gost
Đorđe

Šta bi Premijer Monaka mogao drugo da radi?

Lipovo
Gost
Lipovo

A na zakletvi vojnicima CG, on I ministar vojni – bez kravata

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Ka da poklanjaju, u sretne zemlje dzabe dobijaju i sudstvo i medicina a ovo mazanje ociju po povoljnim uslovima to macku o rep !

ZETA
Gost
ZETA

Svaka cast !!
Samo tako nastavite drago mi je zbog tih radnika ako Bog da polako svi ce biti obezbijedjeni u ovoj drzavi !!!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ne sjekiraj se obezbijedili su pojedini i unucad.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A pojedini i praunučad. Ili bar misle tako.

hju
Gost
hju

Pola njih vec imaju stanove i kuce a i predsjenik stambene zadruge Zdravstvo vec posjeduje stan u prosloj zgradi a i ovu je dobio dvosoban stan! Vec postoji tuzba protiv stambene zadruge kako fino rade a nadam se vrlo brzo i smjeni rukovodstva te bande i da ih lijepo pospreme u Spuž za kradju, malverzacije, dodjelu stanova mimo pravilnika…stanove su… Više »

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Prile, zezas li ti to? Ako imas dokaze to odma treba prijaviti. Ja ti vjerujem, to je sve go prevarant do prevaranta. Ovi sto se vide u ovom kadru, davno su zreli za spuz.

Send this to a friend