Društvo

Marković uvažio predlog GP URA: Prednost u trgovinama dati najstarijima i osobama sa invaliditetom

Premijer Duško Marković danas je preporučio Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti da uvaži predlog Građanskog pokreta URA prema kojem bi prva dva radna sata, ili više, u trgovinama bili rezervisani za naše najstarije i za osobe sa invaliditetom, objavljeno je na Tviter nalogu predsjednika Vlade.

Iz GP URA danas je saopšteno da u vremenu zdravstvene krize i otežanog načina funkcionisanja, posebno za starija lica, penzionere i osobe sa invaliditetom, mora se pokazati veći stepen solidarnosti i razumijevanja.

“Zbog toga predlažemo Vladi da u saradnji sa velikim trgovinskim lancima omogući da svi marketi u prva dva sata radnog vremena budu otvoreni za starija i OSI lica tj. da je u tih prva dva sata u markete moguć pristup isključivo starijim licima i licima sa invaliditetom, koji bi lakše i bezbjednije mogli obaviti neophodnu kupovinu”,  ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA ističe da su slične prakse viđene u pojedinim državama širom svijeta, a da su u velikoj mjeri olakšali poziciju najugroženijih društvenih grupa.

 

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
BravoPekiVelimir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bravo
Gost
Bravo

Svaki predlog koji je dobar narocito u ovim teskim trenucima treba prihvatiti. Sad treba da budemo svi zajedno, ovo je borba cijelog svijeta protiv virusa. Cestitke Vladi CG za sve sto rade kako bi nas zastitili.

Velimir
Gost
Velimir

Vrlo se ova grupacija fizicki I psihicki istrosila dok je ovako kompleksan prijedlog izmislila!

Peki
Gost
Peki

A mozes misliti koliko su istroseni ovi koji su to prihvatili

Send this to a friend