Društvo

Marković: Vlada će pomagati dalji razvoj i valorizaciju njeguškog kraja

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas novi put Cetinje – Njeguši i ocijenio da je logično da se na taj put nadoveže i rekonstrukcija atraktivnog starog puta Njeguši – Trojica niz Kotorske strane, uz očuvanje njegove istorijske i ambijentalne prepoznatljivosti.

„To će Njeguše i Cetinje povezati sa Bokom Kotorskom i Crnogorskim primorjem, i obezbijediti punu valorizaciju kulturnog, turističkog i poljoprivrednog potencijala ovog kraja“, rekao je premijer na sastanku sa rukovodstvom Prijestonice i turističkim i poljoprivrednim poslenicima sa Njeguša.

Predsjednik Vlade je informisao sagovornike o brojnim razvojnim projektima koji se realizuju širom Crne Gore.

„Već i na Cetinju i svuda u Crnoj Gori svjedočimo novim i kapitalnim infrastrukturnim projektima koji crnogorsku ekonomiju razvijaju po visokoj stopi rasta, a našu zemlju čine investiciono poželjnom destinacijom“, rekao je premijer.

Premijer Marković je inače gost manifestacije “Njeguška trpeza”, koja se danas održava na Njegušima.

Govoreći o budućem razvoju Prijestonice i cetinjskog kraja predsjednik Vlade je zatražio od lokalnog rukovodstva konkretne projekte rekavši da novca ima dovoljno.

Premijer je inicirao adaptaciju stare njeguške škole, i najavio finansijsku pomoć Vlade tom projektu, o kojem treba da se stara Prijestonica.

„Stara njeguška škola je prepoznatljiv amblem Njeguša, i ona zaslužuje našu zajedničku brigu“, ocijenio je predsjednik Vlade.

Marković je posjetio i manifestaciju Njeguška trpeza.

B.M.

18 Komentara na "Marković: Vlada će pomagati dalji razvoj i valorizaciju njeguškog kraja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend