Društvo

Mašinski fakultet UCG ove godine proslavlja 50 godina rada

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore ove, 2020. godine, proslavlja 50 godina rada. Dekan Fakulteta Igor Vušanović navodi da će i u ovoj godini fakultet nastaviti istom dinamikom razvoja u okviru univerzitetske težnje ka internaci onalizaciji.

“Nastavljamo sa radovima na rekonstrukciji laboratorijske radionice kao i sa nabavkom laboratorijske i naučnoistraživačke opreme. Nastojaćemo i da povećamo obima poslova za potrebe tržišta. U planu je i aktivnije prijavljivanje na konkurse za međunarodne projekte, intenziviranje mobilnosti studenata i zaposlenih na fakultetu, kao i promocija studija mašinstva i Mašinskog fakulteta”, najavio je dekan Vušanović.

I ove godine će, kao i ranijih godina, Mašinski fakultet sa studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija, učestvovati u  najzahtjevnijem i najprestižnijem studentskom inženjerskom takmičenju na svijetu, Formula Student, za koje studenti projektuju, konstruišu i izrađuju malo trkačko vozilo po strogo definisanim pravilima.

“Mašinski fakultet ove godine, kao suorganizator, učestvuje u organizaciji međunarodnog takmičenja iz mehatronike sa univerzitetom Edutus iz Mađarske, kao i međunarodne konferencije Thermacomp 2020,  a učestvuje i u organizaciji savjetovanja SQM2020 i međunarodne konferencije Internacionalne konferencije kvantne mehanike i inženjeringa -ICQME2020”, najavio je dekan Vušanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Savo
Gost
Savo

Svi profesori su im na litijama oko zakona o crkvama

HTV
Gost
HTV

Svi profesori su im na litijama oko zakona o crkvama

Send this to a friend