Društvo

Međunarodna regata EST 105 sljedeće godine u Porto Montenegru

2015_10_30_sa_potpisivanja.jpg

Kako je saopšteno iz Porto Montenegra, generalni sekretar Univerziteta za sport u Bariju Paskuale Triđani prilikom potpisivanja sporazuma kazao je da je slikoviti pejzaž zaliva Boke Kotorske, čiji je dio pod UNESCO-vom zaštitom, sa njenom raznolikom i interesantom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan za sve jedriličare, a Porto Montenegro jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi.

Triđani je dodao da je ta regata idelan način da započne sezona 2016, jer se na događaju očekuje učešće vše od 400 jedriličara, koji će nekoliko dana boraviti u Tivtu i željeti da znaju koje sve sadržaje nudi Boka Kotorska.

Preko pedeset jedrilica očekuje se na ovoj offshore prekojadranskoj regati, start će biti u Bariju, a regatno polje se završava u akvatorijumu marine za superjahte Porto Montenegro u Tivtu.

“S velikim entuzijazmom, u organizaciji ovog događaja prethodnih devet godina radili su legendarni članovi CUS-a iz Barija, među kojima su Lojakono Injacio, Frančesko Korsi, Renato Laforđa i Đuzepe Seća, koji su vjerovali da “dobar vjetar” uvjek ide s ovom regatom, dodao je Triđani.  

Menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro Bili Kanelas potvrdio je da će Porto Montenegro Jahting klub i ovog puta biti dobar domaćin, naglasivši da je EST 105 renomirana regata, cijeljena od strane svih onih koji se profesionalno bave jedrenjem. 

“Mi želimo da formiramo strateški lanac sa popularnim i razvijenim jedriličarskim klubovima, i promovišemo našu destinaciju, objekte, kvalitet usluge i način života u marini, kao i čitav Tivat i Boku Kotorsku kao sjajnu jedriličarsku destinaciju, posebno u predsezoni, kad su nam turisti-jedriličari, posebno njih nekoliko stotina koje ova regata okuplja, od velike važnosti”, zaključio je Kanelas.

Send this to a friend