Društvo

Mihailo: Amfilohije nema obraz na koji se poziva

Nakon što je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao da se zbog izdajnika bavi politikom, a da zbog obraza ne može da ćuti, te pozvao političare da se krste, oglasio se mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

On smatra, da to izjavljuje onaj koji nema obraza na koji se poziva i koji domovinu zove  fildžan državom, a čiji je konačni cilj da ona bude beogradska i banjalučka kolonija.

„ Onaj koji podstiče neprijateljske sile, u zemlji i vani, da upere svoje moći protiv sopstvene domovine. Poziva političare da se krste, iako među njima ima muslimana, on, koji još i islam zove lažnom vjerom. Njegovi popovi prodaju našu crkvenu imovinu po promorju, i tako stečeni novac, na koji ne plaćaju porez,  s njegovim blagoslovom, u vrećama iznose iz zemlje. A sopstvenu domovinu prodaju za jeftine pare, i aplogiraju  ideologiju poraženu kod Zidanoga Mosta za raču Beograda”, kazao je mitropolit Mihailo.

On se pita zbog čega su još i privilegovani u zemlji čiju suverenost, nekažnjeno pokušavaju da slome.

„Jer vlasti prema njemu i takvima kao što je on pokazuju neokolonijanu servilnost. Takva njihova politika  je na štetu, i njih i ove zemlje, i obiće im se o glavu. Pa bi im bilo bolje, da ustanu u odbranu  sopstvenoga i državnoga digniteta, prije nego im bude kasno”, poručuje on.

:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Postar
Gost

Imas ga ti isjedis na njega

Misko
Gost

Crnogorska crkva nije priznata

Zoran
Gost

Svaka cast mitropolitu Mihailu na ovoj izjavi
cpc jedina pravoslavna crkva u crnoj gori

Rade
Gost

Nesto mi nije jasno gdje je Miras kupio mantiju,vjerovatno na Tuski put. Ko ga ne zna mislio bi da je stvarno svesteno lice.

Sekula Drljevic
Gost

Rade ti si surgat zlocinacke,okupacijske politike koja ne priznaje Crnu Goru ,CPC i Crnogorski
narod

method man
Gost

dobro ti imas obraz

rs4ewer
Gost
Oj Mihailo majstore….Mihailo Miki Miki prodje zivot ovoliki,Mihailo Miki Miki…bre Mihailo bre…. -Rukopoložen je za mirskog pravoslavnog sveštenika Srpske pravoslavne crkve 1988 -Za vrijeme svog rada u Rimu, Dedeić se često oglašavao u medijima, a kao deklarisani Srbin, svoje sljedbenike bi pozdravljao kao „djecu Svetoga Save i potomke kneza Lazara“. OVO SVE PISE U BIOGRAFIJI MIRASA DEDEICA TJ MIHAILA MITROPOLITA… Više »
Sekula Drljevic
Gost

Ti sto ismijavas Vladiku Mihajla
Moras znati da Crnogorci nisu nikad
govorili BRe brekavci su s……u

Neko
Gost

Kako je krenuo moze se ocekivati da se kandiduje i za nadbiskupa. Sve je to ista biblija – ako je on uopšte uzima u ruke.

Fahro
Gost

Ovom covjeku svaka cast.Steta sto ga vecina pravoslavnih vjernika ne postuje u CG vec ide za amfijem,dokazanim mrziteljem svega normalnog u CG.Divili bi mu se i pripadnici ostalih vjera kao sto to i sada rade. Cist primjer finog drzanja i bontona jednog predstavnika vjerske zajednice.Ali neka,vrijeme cini svoje i njegovo ce jednog dana isplivati kao Kacavendi…..

Misko
Gost
Poštujemo svoju crkvu i Boga. Ko je na čelu vjeruj da nikome nije bitno, jer molitve su upučene Bogu. Niko nije pistavljao pitanje kako to da bošnjaci i muslimani idu u istu dzamiju niti će se i jedan vjernik u to vama miješati. Vaša je stvar osjećaja, ZATO NAMA DOPUSTI DA ODLUČUJEMO U KOJEM ĆEMO SE HRAMU MOLITI ! DA… Više »
Budimo realni
Gost
Oprosti druže nemam nikakvu lošu namjeru ali mislim da nije logično da ti kao musliman ocjenjuješ koga treba pravoslavci da prate. Pravoslavci jako dobro znaju i zato su crkve u kojim služe sveštenici MCP puni vjernog naroda, a ovaj koji je tebi simpatičan ima lajkove na portalima od većinom: muslimana, ateista i neizbježnih botova. Bilo bi pošteno da preskočite ove… Više »
Miki
Gost
Oprosti druze sto se evo jos jedan musliman javi da prokomentarise.Svako treba sam da izabere u sta i koga ce da vjeruje ili podrzi.I mislim da tu i nije problem vec u tome sto mi po pravilu ne podrzavamo drugacijeg.Ko drugacije misli vjeruje oblaci se….Naucimo da postujemo druge i bit cemo postovani.. E sad moram jos da dodam da ratni… Više »
AVERS
Gost
Miško “realni”, veljesrbin u sred Crne Gore “ne priznaje” (mada to neće biti bitno) Crnogorsku pravoslavnu crkvu koja je na ovim prostorima postojala otkad je postalo pravoslavlje. Neću ovdje o argumentima kako su je Srbi prozvali srpskom da ne razvijam diskusiju. Neću ni o dokumentima koji su namjerno skrivani od prve četvrtine 19. vijeka, ni o podacima koji su falsifikovani… Više »
Budimo realni
Gost

Пјесма “Србин Србима на части захваљује” написана је 1833. године и требала је бити објављена као додатак “Гласу каменштака”. Међутим, пјесма је 1834. штампана у штампарији на Цетињу и то на једном листу. Његош ову пјесму посвећује которским римокатолицима, трговцима Лумбардићима код којих је 1833. боравио и контима Ивановићима са којима га је везивало пријатељство.

Libero
Gost

Da li bi ovo i Fahro pomogao Mihajlu u istrebljenju pravoslavlja i Srpske pravoslavne crkve?! Poštujem svačiju vjeru i očekujem tako i od drugih. Zato razmisli prije nego nešto napišeš! Počeo je Muhović da progovara iz mnogih!

Sekula Drljevic
Gost

Znaju Crnogorci muslimanske vjere
Ko je u pravu kad brane Mitroplita Mihaila negator-izdanjnici Crnogorski prvo se obracaju sa
“Razmisli”,pislije ce prijetit srecom
Ta politika “Strbci”jeproslost

Ja sam ja
Gost

Covjeku???

pasaruka
Gost

Isti su obrazi i Ristu i ovome sto svaki dan ima po nesto da doda, a ne vidi kako i ko je njegov projekat napustio kad mu vise nije trebao.

Žalosno
Gost

Difinitivno je Crna Gora stvorena za mnoge ljude kojima je dovoljno da kažu neku glupost i dobiju pažnju svih medija. Sve su ovi produkti vlasti koji se svakodnevno koriste za skretanje sa životnih tema.

Ide vuk
Gost

Direktno i tačno!!!

Budimo realni
Gost

A ne no ga ti imaš!

wpDiscuz

Send this to a friend