Društvo

Mihailo: Amfilohije nema obraz na koji se poziva

Nakon što je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao da se zbog izdajnika bavi politikom, a da zbog obraza ne može da ćuti, te pozvao političare da se krste, oglasio se mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

On smatra, da to izjavljuje onaj koji nema obraza na koji se poziva i koji domovinu zove  fildžan državom, a čiji je konačni cilj da ona bude beogradska i banjalučka kolonija.

„ Onaj koji podstiče neprijateljske sile, u zemlji i vani, da upere svoje moći protiv sopstvene domovine. Poziva političare da se krste, iako među njima ima muslimana, on, koji još i islam zove lažnom vjerom. Njegovi popovi prodaju našu crkvenu imovinu po promorju, i tako stečeni novac, na koji ne plaćaju porez,  s njegovim blagoslovom, u vrećama iznose iz zemlje. A sopstvenu domovinu prodaju za jeftine pare, i aplogiraju  ideologiju poraženu kod Zidanoga Mosta za raču Beograda”, kazao je mitropolit Mihailo.

On se pita zbog čega su još i privilegovani u zemlji čiju suverenost, nekažnjeno pokušavaju da slome.

„Jer vlasti prema njemu i takvima kao što je on pokazuju neokolonijanu servilnost. Takva njihova politika  je na štetu, i njih i ove zemlje, i obiće im se o glavu. Pa bi im bilo bolje, da ustanu u odbranu  sopstvenoga i državnoga digniteta, prije nego im bude kasno”, poručuje on.

Send this to a friend