Društvo

Mihailo ipak osveštao crkvu na Njegušima: CPC je ponižavana

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo služio je jutros liturgiju i osvještao crkvu bratstva Radonjića u selu Raičevićima na Njegušima, posvećenu arhanđelu Miihailu.

“Svemogući je htio da bude osvećena na današnji veliki hrišćanski praznik Velike Gospojine. Ovo je bio veliki dan za Njeguše, za Crnogorsku pravoslavnu crkvu i cijelu Crnu Goru. Nažalost, naša crkva u našoj zemlji sa svojim vjernim narodom biva ponižavana, i dovedena je u situaciju da joj se zabranjuje osvećenje crkve guvernadara Radonjića, koji su se krvlju i perom  borili za slobodu ove zemlje, bivajući joj uvijek vjerni, i u zlu i u dobru. Zato, dok bude Crnogoraca kao što su Radonjići i drugi Crnogorci koji svojim prilozima obnoviše ovaj sveti hram, biće i crnogorskoga imena, crnogorske crkve i crnogorske države”, poručio je Mihailo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sigurica
Gost
Sigurica

Crnogorko… miješate,.. vjeru, naciju, državljanstvo,… krstite Njegoša u 21. vijeku, … Vi ste veoma nervozna osoba,… Zamislite komunikaciju, između iste takve dvije osobe…. Opet imam onaj osjećaj, da Vi prvo mrzire sami sebe, pa sve ostale. ps. Brat je mio, koje vjere bio.

biba struja
Gost
biba struja

žive li crnogorci na njeguše, niđe nikog da navrati a miraš došao, au pa šta se onda žalite oko crkve, vrata otvorena niđe kandila nit tamjana

biba struja
Gost
biba struja

lijevo od miraša je bivši direktor nk hotela onogošt i lista pobjede, koji je čisti protestant i u aprilu ove godine je diplomirao na protestantskom fakultetu u osijeku, a sada je ko neki đakon, sa fotografije se dobro vidi da je više popova nego vjernika

Ljuta
Gost
Ljuta

bogami se potrosise…glavni sponzor kotorsa biskupija sto ne kazete istinu

Dino Mahmutovic
Gost
Dino Mahmutovic

Cim je to ova sveta ruka osvestala sve ce na bolje krenut e zlo mu u dom njemu i njegovim sledbenicima nedaj boze da neko napane Crnu Goru nebi vas niko pofata junaci,pjevali bi Plovi patka plovi guska ova zemlja vazda Turska

Ne sudi
Gost
Ne sudi

Ti si se vidim uzivio u ulogu Amfilohija pa bacas kletve. Kako bilo da pazis svoj posao.

Sudija
Gost
Sudija

Pitamo se kada ce neki visoki crkveni velodostojnik SPC prihvatiti da je Crna Gora nezavisna drzava i da Crnogorci moraju imati svoju duhovnost koju su drugi preuzeli na prevaru i lazima,bez pretenzija na duhovne vrijednosti Crnogorsko Naroda.E tada Crna Gora i Srbija ce imati dobrosusjedske i prijateljske odnose.Ovo sada je stanje pred buru,jer je situacija neodrziva,I ptedstavnici srpskog naroda u… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

JE LI NJEGOŠ BIO VLADIKA CRNOGORCSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ILI SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE? O ČEMU DA PRIČAMO – NI O ČEMU. PA SVIMA JE JASNO DA JE CRNA GORA DUHOVNO I ETIČKI POHARANA, I DA SE NEPESTANO HARA. CRNOGORCI, NE ZATVARAJTE OČI ZARAD NEZAMJERANJA. MI NE TRAŽIMO NIČIJE SEM NAŠE. NAŠU DUŠU POKRADENU.

Ljuta
Gost
Ljuta

pa moli se bogu a pusti druge da isto to rade

Zrno
Gost
Zrno

Ipak moramo reci da je krenulo zrno po zrno pogaca,cigla po cigla kuca,crkva po crkva nasa CPC preuzece sve pravoslavne sakralne obijekte i biti jedina i prava pravoslavna crkva Crne Gore,Viva,Viva e Viva Montenegro!!!!!

Ljuta
Gost
Ljuta

eto i tu ste na prevaru izgradili pa se nje drzite..drugu gradite u tuzi gdje su vam najblizi

mudronja
Gost
mudronja

ovo je govor mrznje ja sam ocekivao da ce nesto reci o vjeri, bogu,slozi i nekim vrijednostima.ovaj covjek je djavo.no izgleda u nasoj zemlji samo ima mjesta za podjele,mrznju i lopovluk.

Sigurica
Gost
Sigurica

Najviše se plašim, morskih dubina i plitke pamei… A što se njih tiče, njima najbolje leži @BOKELJ.

Zoran bgd
Gost
Zoran bgd

Cpc jedina pravoslavna crkva u crnoj gori.

Sigurica
Gost
Sigurica

Zašto B.Baletić nosi duge rukave,… Zašto Adžić, Vučinić, Popović, Brković… kaži da su ateisti… Zašto je Miraš doveo Žiku… … zato što su SRBI.

Ljuta
Gost
Ljuta

ziku je doveo miras jer ima prakse u kradji zbog cega su ga izbCili iz SPC

Sigurica
Gost
Sigurica

Kako neko može biti ponižavan a ne postoji… ps. A gdje je TOMUS…

BOKELJ
Gost
BOKELJ

[email protected] Kacavendu i Pahomija oni ce ti ga dati,don’t worry be happy!!!

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Lijepo je što pomenu. Kao prvo nije Tomus no Tomos. Pogledaj emisiju đe Amfilohije nevješto izbjegava da kaže da ga srpskva crkva uopšte nema. Pa kaže: imamo ga sigurno, ali ne znamo đe je. Pa onda, ko će znat đe je svaki papir itd itd. Interesantna emisija. Lako se može naći.

Ljuta
Gost
Ljuta

☻☻☻??????????

z. d.
Gost
z. d.

TOMOS je bila fabrika automobila u Sarajevu, a Tomus o kome ti govoriš nema ni SPC niti znaju šta je to.

ljubo
Gost
ljubo

-tomos je fabrika motora iz kopra u sarajevo je bio tas sastavljao je golfove i na njega je pisalo tas ifamos je iz sarajeva

z. d.
Gost
z. d.

Ljubo oprosti zbog greške.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sigurice, JE LI NJEGOŠ BIO VLADIKA CRNOGORCSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ILI SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE? O ČEMU DA PRIČAMO – NI O ČEMU. PA SVIMA JE JASNO DA JE CRNA GORA DUHOVNO I ETIČKI POHARANA, I DA SE NEPESTANO HARA. CRNOGORCI, NE ZATVARAJTE OČI ZARAD NEZAMJERANJA. MI NE TRAŽIMO NIČIJE SEM NAŠE. NAŠU DUŠU POKRADENU.

Ljuta
Gost
Ljuta

vracamo vam dusu ali crkve smo mi gradili..i vi mozete da iste skrti

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ljuta, TO SU CRKVE CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE CRNOGORACA – SVETOG vASILIJA, S ČIJIM SMO MOŠTIMA PRESVIJETLIM BJEŽALI PO CRNOJ GORI DA IH SAČUVAMO OD OSMANLIJA, I SVETOG PETRA, PRESVIJETLOG CETINJSKOG. A ti, ljuta, ne sipaj nikome prašinu u oči. Pješivci i Cetinje su vazda bili srce Crnogoraca đe su se gradile crkve i skupljala crnogorska plemena. Znaš ti to dobro,… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

u Rim spreman od 1054g

?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Milutin brani cpc a oženio kosovarku. ……..?

SUDIJA
Gost
SUDIJA

Napokon drzava cg(nms) je shvatila da nismo sami na ovom svijetu,da nas posmatraju sa svih strana,a ljudska prava su broj jedan u svim kulturnim drzavama clanicama NATO-a.Pravna pouka CRNOGORCI sada se ne smije stati vec iznijeti na veci nivo CPC na bazi ljudskih prava,jer “drzavna vlast” je puna izroda i petokolonasa,kojima je drzava Crna Gora samo usputna stanica ka bogacenju,jer… Više »

Send this to a friend