Društvo

Mihailo: Invazija svetosavlja preplavila državne institucije na Cetinju

Mihailo, foto: Pobjeda

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je da je invazija svetosavlja koje poriče očiglednu činjenicu da je Cetinjski manastir simbol Crne Gore i njene slobode, preplavila  državne institucije na Cetinju.

“Njihovi čelnici tumače ga kao srpsku svetinju; odriču da on povezuju generacije crnogorskih predaka i potomaka i simbolizuje najviše vrijednosti iz crnogorske istorije, tumačeći je kao srpsku. Odriču nam i vezu s dinastijom Petrovića i sa Svetim Petrom Cetinjskim, crnogorskim državotvorcem i ugaonim kamenom Crnogorske crkve novijega vremena”, navodi vladika.

On ističe da takav napad na našu duhovnu i državotvornu baštinu ima za cilj uništenje državnog i nacionalnog identiteta.

“Ali nikakvom propagandom ne mogu Crnogorce da liše ljubavi prema domovini, crkvi i našem narodu. Pozivamo ih još jednom da svoju sreću ne grade na crnogorskoj nesreći”, naglašava on.

Pozvao je i opštinske čelnike da Cetinjski manastir koji je u njihovome vlasništvu, i upražnjeni tron Svetoga Petra Cetinjskoga koji se nalazi u njemu, vrate u prvobitno pravno i duhovno stanje.

“U njemu nije mjesto da stoluje beogradsko svještenstvo niti je on filijala Beogradske patrijašrije. Naša borba je pravedna a Bog je veliki i daće nam mahove”, zaključuje  Mihailo.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
VjeraSRKTitogradDolina BogovaBlack
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjera
Gost
Vjera

Tako je

SRK
Gost
SRK

Tako je, Vladiko naš!!!

Titograd
Gost
Titograd

Bog neka te čuva dobri naš Mitropolite!

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

E Moj Vladiko sa ovoliko domacih izdajnika nema prosperiteta Crnoj Gori .

Black
Gost
Black

Istina!

freeMNE
Gost
freeMNE

Tako je mitropolite,uz božiju pomoć će sve doći na svoje!

🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤

Vratite nam manastir

Putnik
Gost
Putnik

Opaaa javio se NVO…neka mu neko kaze da je uskoro Uskrs a ne Bozic…bolje na vrijeme 😂

Teodor
Gost
Teodor

Na mnogaja ljeta, dobri naš Mitropolite!

🇲🇪BO💚DIN🇲🇪
Gost
🇲🇪BO💚DIN🇲🇪

Sve do vakta časni Mitropolite. Bog Vas poživio da vidite kraj ovog ludila. Zlo je osuđeno na nestanak i prije nego li postane.

Send this to a friend