Društvo

Milion i po eura za rekonstrukciju ulica Veliše Mugoše i 18. Jula

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas ulice Veliše Mugoše i 18. Jula, za čiju rekonstrukciju je Glavni grad izdvojio milion i po eura.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju i kazao da je cilj tih vrijednih infrastrukturnih projekata unaprjeđenje kvaliteta života građana.

“Danas smo imali priliku da obiđemo nekoliko lokacija u Glavnom gradu, gdje se trenutno realizuju vrijedni infrastrukturni projekti koji imaju za cilj unaprjeđenje kvaliteta života naših sugrađana, a za to smo odabrali Ulicu Veliše Mugoše i ulice koje nose radni naziv Nova 1 i Nova 3, u dijelu Zagoriča koji se nalazi u blizini Vezirovog mosta, kao i Ulicu 18. jula u Momišićima koja se takođe rekonstruiše. Ove ulice smo odabrali jer smo iz različitih razloga imali puno problema na planu njihove potpune rekonstrukcije, a znamo da to otežava svakodnevno funkcionisanje naših sugrađana, budući da su to ulice koje se nalaze u sred naselja, a da je angažovana teška mehanizacija, da se stvara buka i prašina. S jedne strane, to je bio gest uvažavanja i poštovanja za ono što je objektivna žrtva koju oni podnose i zahvalnost za strpljenje i povjerenje koje imaju u gradsku upravu”, istakao je Vuković.

Glavni grad je za rekonstrukciju ovih ulica u moderne saobraćajnice izdvojio million i po eura.

“Dakle, samo ta dva projekta koja će umnogome unaprijediti kvalitet života u ovim naseljima Glavni grad koštaju milion i po eura čime ćemo dobiti kilometar i 300 metara novih saobraćajnica, kompletno infrastrukturno opremljenih, a od izvođača radova smo dobili uvjerenje da će kompletan posao biti gotov do kraja ove godine. Nadam se, kad to bude, da ćemo svi vrlo brzo zaboraviti na sve muke koje smo zajedno prošli i zbog korone, i zbog potrebe prilagođavanja projektne dokumentacije onome što su bila očekivanja naših sugrađana i objektivnih problema koje prate sve građevinske firme u Crnoj Gori”, zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević saopštio je da se završetak radova u ulicama Veliše Mugoše i 18. jula očekuje do kraja godine.

“Ukupna dužina rekonstruisanih saobraćajnica koja uključuje ulicu Veliše Mugoše i u tom kompleksu saobraćajnice Nova 3 i Nova 1 u Zagoriču je oko 750m i one će dobiti kompletno novu infrastrukturu”, istakao je Raičević.

On je podsjetio na tehničke probleme prilikom realizacije ovog projekata, koji su prevazilaženi u dogovoru sa građanima.

“Odmah u startu naišli smo na neriješene imovinsko-pravne odsnose, što je u značajnoj mjeri usporilo gradnju, zatim izvođač radova u jednom dijelu nije radio predviđenom dinamikom i na zadovoljavajući način, ali smo danas od njega dobili čvrsta obećanja i uvjeravanja da ćemo kompleks dijela Veliše Mugoše, Nova 3 i Nova 1 završiti do kraja ove 2020. godine”, naglasio je Raičević, dodajući da će i Ulica 18. jula nakon rekonstrukcije ukupne dužine 600 metara dobiti kompletnu infrastrukturu i biti završena do kraja godine.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
TihomirKomsijaIznogudMiro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tihomir
Gost
Tihomir

Rusite brdo jer nije planski radjeno naselje. Sada fali ulica i infrastrukture pa udri po Gorici. Ima valjda livada oko Podgorice da se rade novi kvartovi. Prema Zeti, Danilovgradu, Tuzima,…… Ono sto je napravljeno sa ukusom dotjrrujte i popravljajte ako imate smisla za lijepo osim za PARE, PARE, PARE

Komsija
Gost
Komsija

Oce li ostat sto od brda Gorica?

Iznogud
Gost
Iznogud

Prije će se autoput završit

Miro
Gost
Miro

Bravo Ivane

Send this to a friend