Društvo

Ministarka najavila da stižu veće količine vakcina protiv korone, tvrdi da je epidemiološka situacija bolja

Jelena Borovinić Bojović

Ministarka  zdravlja Jelena Borovinić Bojović tvrdi da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori bolja. Ona je najavila da uskoro iz stiže više hiljada vakcina iz različitih država.

“Početkom naredne nedjelje ćemo dobiti informacije iz Rusije o vakcinama i njihovom dolasku u Crnu Gori. U narednom nekom intervalu od dvadesetak dana očekujemo novi kontigent AstraZeneca vakcina kroy Covax program. U aprilu očekujemo još 200000 Sinofam, vakcina, 11000 Fajzer vakcina, 40.000 Sputnjik, a u maju 11.000 Fajzer, 100.000 Sputnjik i 30000 AstraZeneca”, saopštila je Borovinić Bojović na konferenciji za novinare organizovanoj povodom predstavljanja novih epidemioloških mjera.

Ona je kazala da je u prethodnom periodu posvetila pažnju masovnoj vakcinaciji, povećanju karovskih i prostornih resursa.

“Početkom naredne sedmice svi vakcinalni punktovi biće spremni. Kontigent vakcina iz Kine treba da srtigne u očekivanom intervalu i očekujemo da neće biti kašnjenja, i nakon toga krećemo sa masovnom vakcinacijom. 18 aprila dolazi epskerski tim iz Berlina sa Instituta Robert Koh. Zajednički ćemo sagledati situaciju i kompletnu organizaciju vakcinacije, i imaćemo podatke i njihovo viđenje situacije u Crnoj Gpori”, istakla je ona.

Imali su sastanke prethodnih dana u vezi PCR testiranjem turista koji dolaze u Crnu Goru.

“Osnovni priortit je zdravlje svih građana i svih onih koji namjeravaju da dođu u Crnu Goru. Popunjenost kapaciteta je 67 odsto na nivou zemlje”, zaključila je ona.

M.Dušević

15

avatar
1000
14
1
0
 
15
Prazna glavaSezanNikolaNarozPop
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prazna glava
Gost
Prazna glava

Ne stize ona nista od montura i frizura

Nikola
Gost
Nikola

Sinofarm koje niko neće niti su igdje ispitane, može odmah da vrati. Taman može onima koji su joj onako velikodušno donirali prve vakcine. Evo mi ćemo biti još velikodušniji!

Naroz
Gost
Naroz

Vakcinacija je trebala da se završi do sredine februara. Svi ljudi koji su od tada umrli ili oboljeli od korone idu na tvoju dušu i savjest.

Pop
Gost
Pop

Bar se uozbiljila

Kotor
Gost
Kotor

Je li joj rekao neko da ne taj zlatni sat na ovo sto oblaci? Mislim, generalno ne ide zlatni sat…

Jorgo
Gost
Jorgo

Znači njihova politika više mrtvih i zarezenih, otvarajte sve prevarili ste i obmanuli narod.
Sprdate se sa ovim narodom.

Srećko
Gost
Srećko

Za mjesec dana umrlo 300 nasih građana, kao da je rat u pitanju a ona priča o boljoj epidemioloskoj situaciji, sram je bilo! Ostavka bre!!!

Jakov
Gost
Jakov

Ja se vakcinisati neću dok god ne mognem Da biram kojom ću vakcinom da se vakcinišem. S obzirom da neko može da bira a neko ne.

Mitar
Gost
Mitar

Ne znam koji će to turista da dođe kod nas?

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Vučićeva škola.

Diki
Gost
Diki

Ostali se vec vakcinisali, a kod nas jos nije 1% vakcinisano. Sezona ce biti 2022.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Epidemioloska situacija Bolja ??? Juce umrlo 8 danas 11 , e tako ti je svaka istina .

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Pitanje je koliko je ovo tačno? Ako jeste,dobro je! Ali Borovinićkoj ne vjerujem ama baš ništa. Ona da poštuje išta ljudsko je trebala odavno da odstupi!!

Sezan
Gost
Sezan

Bice da ti treba na njeno mjesto da sjednes. Odmori previse je to za tebe.

Niksic
Gost
Niksic

Ministarko sram te bilo,ni jednu rijec o broju preminulih

Send this to a friend