Društvo

Ministarstvo potvrdilo incident: Otpravnik vozova udaljen sa posla, utvrđuje se odgovornost ostalih

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je CdM-u da su upoznati sa time da je krajem aprila došlo do ugrožavanja bezbjednosti željezničkog saobraćaja kod Bratonožića.

<<<NVO Vozom kroz Crnu Goru tvrdi: Samo je Bog spasio da se opet ne desi Bioče<<<

“Odmah po saznanju za nastali vandredni događaj, koji se dogodio 23.aprila, kada je lokalni putnički voz broj 6103 otpremljen iz ukrsnice Bratonožići, u 11:31 časova, izdato je naređenje da se utvrdi odgovornost učesnika u željezničkom saobraćaju od strane v.d. Generalne direktorice Direktorata za željeznički saobraćaj, Dragane Lukšić i glavnog inspektora za željeznički saobraćaj, Veselina Mandića”, navode u resoru Mladena Bojanića.

Prvostepena i drugostepena komisija za isleđenje vanrednih događaja, sastavljena od predstavnika Željezničke infrastrukture AD i Željezničkog prevoza AD vrše analizu i isleđenje vanrednog događaja, koje je u toku.

“Dežurni otpravnik vozova ukrsnice Bratonožići, nakon uočenog propusta u službi je odmah udaljen sa posla i zabranjen mu je rad, jer je otpremio lokalni putnički voz prema ukrsnici Bioče, iako je imao zabranu za elektro vuču izdatu od elektro energetskog dispečera”, navode u Ministarstvu.

Zaposleni iz Sektora za održavanje građevinske infrastrukture, nakon otklanjanja posljedica odrona bili su, tvrde, bezbjedni u ukrsnici Bioče.

“Međustanični odsjek Bratonožići-Bioče je bio slobodan i nije moglo doći do ugrožavanja života zaposlenih, jer su u 08:26h otklonjene posljedice odrona na pruzi”, kazali su u Ministarstvu.

Napominju da se, pored odgovornosti otpravnika vozova ukrsnice Bratonožići, utvrđuje odgovornost i ostalih učesnika u nastalom vanrednom događaju, kao i odgovornost menadžmenta.

“Kada je u pitanju bezbjednost u željezničkom saobraćaju, neće postojati zaštićena lica na bilo kom nivou odgovornosti, a javnost će biti blagovremeno obavijestena  o okončanju vanrednog događaja i preduzetim mjerama”, poručuju iz resora Mladena Bojanića.

S.Đukanović

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Jakov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jakov
Gost
Jakov

Podržavam

Send this to a friend