Društvo

Ministarstvo prosvjete će uvažiti primjedbe roditelja

Ilustracija

U Crnoj Gori je, skoro 80 odsto roditelja, nezadovoljno sistemom osnovnog obrazovanja, a više od dvije trećine njih uopšte ne očekuje da će posljednja reforma učiniti sistem obrazovanja kvalitetnijim, pokazala je anketa udruženja Roditelja. Iz Ministarstva prosvjete ističu da će im dobijeni rezultati koristiti za dalje unapređenje sistema.

“Anketa o kojoj je riječ izuzetno je koristan input u daljem radu Ministarstva prosvjete. Kao što je dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti upravo u sistem obrazovanja i rad ovog Ministarstva, tako će i pomenuta anketa Udruženja biti predmet naše pažnje. Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti”, kazali su Ministarstva prosvjete.

<<<Skoro 80 odsto roditelja nezadovoljno osnovnim obrazovanjem<<<

Prema njihovom mišljenju, vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijene da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja.

Upitnik o mišljenjima roditelja u vezi sa osnovnim obrazovanjem u Crnoj Gori i organizacijom nastave i rada, na sajtu roditelji.me bio je dostupan od 18. oktobra do 8. novembra prošle godine i  ispunio ga je 961 ispitanik.

A.R.

Send this to a friend