Društvo

Ministarstvo prosvjete: Očekujemo da Ispitni centar ponovo pregleda testove učenika koji nisu položili CSBH

Ministarstvo prosvjete

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvjete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen. Iz Ministarstva prosvjete i Državne komisije za maturski i stručni ispit izrazili su očekivanje da Ispitni centar ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik.

<<<Komisija za ocjenjivanje: Nemamo mogućnost da ponovo ocijenimo testove iz CSBH, predlažemo vanredni junski rok<<<

“Podsjećamo da je Državna komisija za maturski i stručni ispit na poslednjoj sjednici donijela preporuku Ispitnom centru da Komisija za ocjenjivanje ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, u skladu sa propisima i uputstvom za ocjenjivanje Ispitnog centra, što je u skladu sa najboljom pedagoškom praksom, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika i značaj ovog ispita za učenike”, istakli su u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuje da, kako su kazali, Ispitni centar pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nisu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta budući da “nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje”.

“Napominjemo da će Ministarstvo prosvjete, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornost svih učesnika u procesu organizacije eksternih ispita”, zaključuju u saopštenju.

16

avatar
1000
14
2
0
 
15
realnoOgorčenCrnkaPomatrač🇲🇪Stubica🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ogorčen
Gost
Ogorčen

Pa ne smije se kazniti varanje i kradja, je li tako ministre?
Divnu poruku šaljete, ministre!

Pomatrač
Gost
Pomatrač

Ministar očekuje da Komisija prekrši zakon i opet pregleda radove, iako je istekao rok za prigovore, a prigovor nije niko uložio.

Crnka
Gost
Crnka

Ministre, batali taj posao vise, oganj ga izgorio, vidis da ti ne ide

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Stihija, neznaje i diletantizam stanuju u Ministarstvu prosvjete!!

Željko
Gost
Željko

Pobogu ljudi, pa tu je 1600 testova sa 0 bodova. To je trećina od svih. Pa zar mislite da su svi prepisivali. Zašto je problem samo sa ovim nastavnim predmetom?

realno
Gost
realno

Nije ih 1600 nego mnogo manje, a što se tiče predmeta – bio je prvi po rasporedu i za polaganje i za objavu rezultata, doći će i ostali na red

Pg
Gost
Pg

Možda bi najbolje bilo da ministar uz asistenciju roditelja uzme, pregleda i ocijeni radove i to je to.

Crnka
Gost
Crnka

Sto ne oodnese covjek ostavku

Commentator
Gost
Commentator

U ovoj situaciji jedino je ispravno da se ponovo polaže, kako je predložila Komisija

Pomatrač
Gost
Pomatrač

A možda ne bi bilo loše ukinuti maturske ispite, pa ministar svima da upiše petice. Plemeniti ministar.

nikita
Gost
nikita

Do sad se od roditelja nije moglo uć u školu poslije prvog juna, viču, galame, prijete, … . Sad bigami stigli i do Ispitnog centra i Ministarstva.
Bravo i srećno, ponašanje koje ne prolazi na ulici, daje dobre rezultate u školi.

Ana
Gost
Ana

Kazniti i test administratore i predstavnike Ministarstva prosvjete, koji su bili u svim tim učionicama.

Miloš
Gost
Miloš

Ista situacija i u većunu škola. Dođu pojedini roditelji, malo dignu glas …možda zaprijete ovako ili onako i ajmo . Crtajmo ocjene. Oćete li i fakultet ići da im sređujete ocjene?

Bojana
Gost
Bojana

Nema države ođe. Kad ne možete roditelje makbut s vrata nego im MORATE podizilazit. A bježi….malo se neko probahati i sve može

Kose
Gost
Kose

Neka ponovo polažu. Ili bi se i tu roditelji bunili?

Ana
Gost
Ana

Tuge od ovog Ministarstva!

Send this to a friend