Društvo

Miranović nije prijavila akcije svog supruga

FOTO: Theluxurycollection.me

Direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara Anastazija Miranović prekršila je Zakon o sprečavanju korupcije, jer kao javna funkcionerka nije prijavila akcije supruga, što je bila u obavezi da učini odluka je Agencije za sprečavanje korupcije.

Kako su napisali u dokumentu, Miranović je dala nepotpuni izvještaj o imovini za 2015. i 2016. godinu koji se odnosi na udio u Fudbalskom klubu Mornar iz Bara.

“Miranović u imovinskim kartonima nije prijavila da je njen suprug Mladen jedan od osnivača Fudbalskog kluba Mornar iz Bara, vrijednost njegovog udjela u preduzeću, kao ni prihode na osnovu tog angažmana”, piše u dokumentu koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Miranović se izjasnila u pisanoj formi o ovom slučaju i napisala da je njen suprug taj klub napustio prije 15-ak godina i da je bez ikakve novčane nadoknade svoj udio prenio na Opštinu Bar.

“Agencija je uvidom u izvod iz baze podatka Centralnog registra privrednih subjekata utvrdila da je na dan 13. oktobar 2017. godine suprug Anastazije Miranović i dalje upisan kao jedan od osnivača Fudbalskog kluba Mornar iz Bara. Utvrđeno je i da je status društva registrovan i da je datum posljednje promjene 14. 8. 2002. godine. Takođe, uvidom iz baze Poreske uprave za period od 1. 1. 2015 31. 12. 2016. godine, utvrđeno je da suprug Anastazije Miranović nije ostvarivao prihode u tom klubu”, piše u obrazloženju Agencije.

Oni su u zaključku naveli da je Miranović konkretno prekršila „član 24 stav 1 tačka 3 alineja 5, a u vezi sa članom 23 Zakona o sprečavanju korupcije, na način što je Agenciji dostavila izvještaj o prihodima i imovini za 2015. i 2016. godinu sa nepotpunim podacima, koji se odnose na udio u navedenom klubu“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sara
Gost
sara

A dje komentar?

sara
Gost
sara

Zena koja se uspela uz lestvicu uz pomoc politike ,skupljala poene ,u Baru niko nije htio da je zaposli,a sad veliki strucnjak,objavili ne objavili ,ovo vam je jedina istina…

Send this to a friend