Društvo

Mitropolija na sjutrašnju liturgiju poziva samo krštene pravoslavce

Hram Hristovog Vaskrsenja Podgorica

Iz Mitropolije crnogorsko primorske danas su saopštili da će sjutrašnjoj, liturgiji u Hramu Hristovog vaskrsenja, u Podgorici, moći da prisustvuju samo oni koji su kršteni u Pravoslavnoj crkvi i koji su postili uoči ovog crkvenog praznika. Najavili su i da će pomoliti protiv kako kažu “bezakonja” aludirajući na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je između ostalog utvrđeno da će dio crkvene imovine biti vraćen državi Crnoj Gori.

“Zbog očekivane masovnosti skupa dužni smo da saopštimo par važnih napomena. Budući da će se sjutra služiti Sveta Liturgija, treba da se zna da Svetom Pričešću na sjutrašnjoj Liturgiji mogu pristupiti samo oni koji su kršteni u Pravoslavnoj crkvi, koji se trude da žive životom Crkve i koji su postili trodnevni post, na koji su svi vjerni bili pozvani uoči Sabora. Takođe, napominjući da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav za odbranu svetinja Božijih i umnoženje bratske ljubavi, blagodareći svim
političkim i drugim organizacijama i pojedincima koji su izrazili zabrinutost i spremnost da učestvuju na Saboru, podsjećamo da Sabor nije mjesto ni za kakve ideološke, političke ili nacionalne simbole ili parole – neka se tokom Sabora vijore samo crkveni barjaci i litije i neka se čuju samo molitve i riječi uzdanja u Boga, koje će najbolje pokazati našu odlučnost da svetinje branimo i odbranimo uz pomoć Božiju u miru i bratskoj ljubavi. Crkva okuplja, a ne razjedinjuje, i to sve vjerne bez razlike”, saopštili su iz MCP.

Iako su, kako navode u MCP, zapanjeni svim neistinama i uvredama koje se ovih dana pišu i govore u, odavno nezapamćenoj, anticrkvenoj medijskoj kampanji, “ne treba da se smućujemo”.

“Sve se dešava po riječi Gospodnjoj: “Ako mene goniše i Vas će goniti… Ali sve će vam ovo činiti zbog imena mojega, jer ne poznaju Onoga koji me posla.” Bog nije nikad bio u sili, nego je uvijek i svugdje Bog u pravdi. Samo to ćemo na Saboru i da tražimo – pravdu Božiju i pravdu ljudsku za našu Crkvu, za naše svetinje, za naše hramove, manastire i grobove predaka”, zaključuje se u saopštenju MCP.

85

avatar
1000
49
36
0
 
72
SempreVladika⛪RistoBudimo realniAusta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sempre
Gost
Sempre

Da je krsten i da se ceslja na dvije vode…brkove po mogusnosti na dvades do cetiri

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

“Ako mene goniše i Vas će goniti… Ali sve će vam ovo činiti zbog imena mojega, jer ne poznaju Onoga koji me posla.”
Odje Risto sebe poistovjecuje sa zna se Kim, a Vucica sa zna se Kim. Bludnik.

Austa
Gost
Austa

Onda to znaci da Miras ne moze doci…taj je rascinjen…A ni Rozajci ga ne smiju donilazit…oni samo idu na skupove DrPSovaca…ako ima koji sendvic da izjedu od Hilma France sa budjavijem parizerom

Samo pitam...
Gost
Samo pitam...

Je li Risto kršten?

Filipa
Gost
Filipa

I ja se pitam poodavno!

Risto
Gost
Risto

NE SJEĆAM SE, BIO SAM JAKO MALI.

Ljubo
Gost
Ljubo

Pod hitno provjeriti je li Amfilohije krsten

oganj
Gost
oganj

Jeste li sigurno da ste iskreno i posteno prenijeli ovaj naslov? Kao i sto vam je crkva pod tendu eto tako ste i naslov nasklapali zlobno.

Joko
Gost
Joko

Postimo sto moramo tako da svaki treci pravoslavac je krsten i gladan

Pop maca
Gost
Pop maca

Je li kršten Amfilohije?

Goro
Gost
Goro

Jeste. U Ćićevac.

Titograd
Gost
Titograd

Dolaze li majke, ako nisu krštene?

Risto
Gost
Risto

OVAJ OPREM DOBRO JE MOJ NAJBOLJI UČENIK. SINKO, DAĆU TI KLJUČEVE MOG NOVOG MERCEDESA DA UFATIŠ JEDAN KRUG. SAMO SE JAVI DŽOMI KAD ZAVRŠIŠ SMJENU.

Aprc
Gost
Aprc

Risto, prošao ti je crtani! U krevet, da rasteš!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

На литургију може доћи свако, а причестити се само крштени који су постили три дана и који сјутра од поноћи до причести не попију ни воде. Чисто да људи знају јер ви погрешно у наслову стависте, а вјерујем случајно.

Newskojevac
Gost
Newskojevac

Slucajno ? Ni slucajno !

Alilujka
Gost
Alilujka

Jesu li lignje posne? Da znam da ne obrćem tamo džaba na ovu oplamu. Ujedno, pozivam sve koji jesu i nijesu postili da se sabiraju na Beer Fest u Budvu.

MneMne
Gost
MneMne

Poziva krstene pravoslavce: 1.iz Srbije i Bosne 2. Crnogorce iz Crne Gore koji su, da bi se krstili uopste, MORALI potpisati dokument da su Srbi, jer ti popovi nijesu drugacije pristajali da ih krste. Tako su izigrali ljude koji su ZAISTA U SRCU SAMO CRNOGORCI. 3. Izbjeglice Srbe koje smo primili na konak za stalno kao humanitarni akt za spas… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Како се налупета краљу то није хумано.

kn
Gost
kn

Mne svaka ti je sveta n,sve od a do s istina ziva

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa ko drugi na Liturgiji dolazi nego kršteni pravoslavci.

Bodin
Gost
Bodin

Kačavenda da dođe sa dečkom obavezno!

PraviCrnogorac
Gost
PraviCrnogorac

Bodin Srpski Kralj!

dečko
Gost
dečko

Posvađali smo se…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Samo ako je mali krsten

Send this to a friend