Društvo

Mitropolit Mihailo: Država da Amfilohiju stane nogom za vrat

Umjesto da po presudi Haškoga suda za ratno huškanje okajava grijehe u zatvoru u Ševeningenu, zaogrnut omoforom, mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije ponovo priziva zlo i nesreću, pa bi bilo mudro, prije nego li on njoj, država njemu stane nogom za vrat, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Komentarišući presudu izrečenu za pokušaj terorizma, na dan Svetoga Vasilija Ostroškoga, na liturgiji, Amfilohije je kazao da Crna Gora nije sudila ni presudila optuženima za pokušaj terorizma već oni koji služe moćnicima NATO.

<<<Amfilohije: NATO nije istinska Evropa<<<

Po njemu, presuda je sramna i na sramotu je Crne Gore, i prst u oku Božjoj ali i ljudskoj pravdi.

Ocijenio je da je najteže u toj presudi što ona povampiruje bratoubilački duh u Crnoj Gori, dodajući da je tim duhom prožeta crnogorska istorija. A za presudu Branki Milić je kazao da je to “jedna sirota Branka koja je sebe nazivala ravnogorkom, dodajući, eto na što je spala Crna Gora”.

“Da počnemo od kraja. Ta Branka ravnogorka promoviše ravnogorski pokret koji je po karakteru bio kvislinški, šovinistički i zločinački”, kazao je mitropolit Mihailo.

Pripadnici oovg pokreta su, dodaje on, učvršćivali njemački okupacioni poredak, progonili i ubijali patriote i išli u genocidne pohode protiv pripadnika islama.

“Samo u jednome, u Sandžaku, početkom 1943. godine, ubili su 9.200 muslimana, i to na svirep način. I ta sirota Branka promoviše tu ideologiju, i bogu fala da je Crna Gora, kako Amfilohije veli spala, da ne dozvoli da joj barjači Crnom Gorom, koju on, predstavljajući se vladikom, na sramotu cijele Crne Gore i pravoslavne vaseljene, zove sirota Branka. Ali nije mu se čuditi, jer kao pravi svetosavac svijet posmatra iz svetosavske prepektive – naopačke, pa saradnike okupatora, doživljava patriotama a ratne zločince herojima”, ističe Mihailo.

Poželjno bi, kaže, bilo znati o čemu se Amfilolhije u Ostrogu dogovarao s Brankom Milić i ostalim učesnicima koji su pokušali terorizam.

“Prigovara da se tom presudom povampiruje bratoubilački duh. Dakle, branioce integriteta i suvereniteta zemlje, na koje nasrću svetosavci, kojima “noževe” u rukama stavlja Amfilohije i njegova svetosavska organizacija, optužuje za bratoubilaštvo, zato što brane sebe i svoje. Odgovorili bismo mu Njegoševom: “Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija.”, poručio je mitropolit Mihailo.

Ovom presudom tirjanstvu, inspirisanome iz Beograda, naglašava on, “crnogorska država je stala za vrat, što joj je i bila dužnost nasjvetija”.

“Presudu donesenu protiv takvih naziva još i sramnom i “prstom u oko” Božje i ljudske pravde. Koju pravdu pominje on, ratni huškač protiv muslimana i katolika,  koji treba da “liže rane” zadobijene u ratovima po Bosni i Hrvatskoj? Umjesto da po presudi Haškoga suda za ratno huškanje, okajava grijehe u zatvoru u Ševeningenu, zaogrnut omoforom, on ponovo priziva zlo i nesreću, pa bi bilo mudro, prije nego li on njoj, država njemu stane nogom za vrat”, zaključio je vladika Mihailo.

S.Đ.

247

avatar
1000
102
145
0
 
117
LjutaCPC+CTMiraš alkotestMiraš HodžaNikac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Zasto ovog predsjednika jedne NVO nazivate mitropolitom?
Preporuči mu knjigu Nož vuka draškovića….

Miraš alkotest
Gost
Miraš alkotest

Vozi Miško!

FENIKS
Gost
FENIKS

SVI KOJI SU PROTIV TEBE MITROPOLITE CRNOGORSKI MIHAJLO,TO SU SVE PROTIVNICI NEZAVISNE CRNE GORE I CRNOGORSKOG NARODA
VEĆINA PODRŽAVA OKUPATORSKU SPC

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Vecina ne podrzava Spc, to je njihov gaf! Ko je pitao nas, Crnogorce, koju crkvu postujemo ? Niko nikad.
Zivjela CPC!

Pravnik
Gost
Pravnik

Tako je . Sveta Crnogorska crkva je ukinuta voljom diktatora i autokrate Aleksandra Karadjordjevica . To je valjda poznato i objavljeno hiljadu puta. Naravno za srpske nacionaliste nista nije sveto ni istina osim ono sto oni misle da je po njihovoj volji.

Vjernik
Gost
Vjernik

To je potpuno sludjeni narod koji moze da ide za jednim Amfilohijem. Pa Srbi u Srbiji na Saboru srpske crkve su na cudu sa njim. Neznaju kako da ga se otarase. To je posljednji Sabor pokazao. Citajte ljudi.

aleksandra
Gost
aleksandra

Zašto se ovakav govor ne tretira kao mržnja? Da je mitropolit ovako što rekao za njega svi bi skočili da govori mržnju.

Nikac
Gost
Nikac

Preciziraj ALEKSANDRA koji Mitropolit i o kojoj mrznji govoris? U naprijed da kazem nema toga ne Mitropolita ni popa koji govori o mrznji i kletvama kao Amfilohije, i da je srece bio bi proceran iz Crne Gore.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ima covjek visok pritisak

Nikac
Gost
Nikac

Istina je samo jedna da je na posljednom Saboru Srpske crkve Amfilohije sa grupom popova trazio da se revidira Rezolucija 1244 i da se uputi srpska vojska na Kosovo. Protivio se nezavisnosti Kosova koji je Sloba Milosevic potpisao. Vucic koji je bio prisutan ga je je izgleda dobro iskritikovao.Ovaj pop koji je Crnu Goru o jadu zabavio predstavlja dvrdu struju… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Po rezoluciji 1244 do 1000 vojnika i policajaca iz Srbije može da se vrati na Kosmet, tako da Mitropolit traži ono što je već potpisano. I naravno da se protivi nezavisnosti Kosmeta, koji je to Srbin za nezavisnost Kosmeta, izuzev Čede i njemu sličnih.

Nikac
Gost
Nikac

“oprem dobro” sto mlatis bez veze:
Srbija moze da uputi 1000 vojnika ali jedino pod uslovom ako ih pozove KFOR. A znas kad ce se todesit: NIKAD!.drugim rijecima Kosovo je fakticki i nezavisno, pa izgleda da Vucic vladike smiruje i objasnjava situaciju. Ko ne bude poslusan kao Amfilohije dobice nogu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nikac, mnogo više tvoja priča liči na to kvalifikaciju koju si mi uputio. Vučić da smiruje Vladike, pa to je smiješno. On može da iznese svoj stav, ali Sinod ima svoj stav koji je svima poznat, Kosmet je sastavni dio Srbije i oko toga nema pregovora. A vremenom će vojska Srbije doći na Kosmet, naravno da bi za sve bolje… Više »

Nikac
Gost
Nikac

Potvrdjujes da sam u pravu “oprem dobro” a za poziv vojske ces pricekat. Nijesi sam to vidim. A tebe preporucujem za dobrovoljca u toj vojci.

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Mislim da jd jedino resenje dogovor vlasti i crkve jer crkva ima najveci broj ljudi uz sebe i nije mi jasno da to vlast ne vidi. Ja sam za to da se sekta ukloni i da se ne konstruisu lazi i podvale o crnogorcima tj da nismo srbi ali sam iskljucivo za dps. Vjerujte da je ogroman broj dps-ovaca ovakvoga… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Nema vjernika niti poštenog crnogorca koji je član DPS posle KOVERTE

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

O Amfilohiju tajnovidcu je dosta receno i napisano. To je covjek bez morala koji jedino kune i stvara mrznju medju narodom. Njega treba sa Kacavendom iPahomijem zatvorit u neki manastir van Crne Gore da tamo skoncaju svoj zivot.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatni ti je više odgovaralo kada su crkve bile zapuštene i zatvorene, a broj monaštva i sveštenstva bio minoran.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Jel ovo onaj glumac iz cirkusa “Kolorado”…što su ga u top stavljali …pa ispaljivali…nescernik promašio strunjaču i pa’ na glavu….kad se osvjestio rekli mu da je Mitropilit …što ne objavite da je poslao pismo pokajanja Nj.S.Patrijahu Irineju…gdje ga moli da se ispivjedi i pokaje…ali u svakom slucaju nema brige…Naslijedjuje da Stevo Vučinic….i dobija titulu faraona CPC….

Baranin
Gost
Baranin

Vidim da se rasplamsala rasprava opet o NVO CPC. Da nema vas iz CDM niko ga ne bi ni spominjao. NVO CPC nema sledbenika i to je tako, svidjalo se to vama ili ne. Oni koji forsiraju pricu o istoj nijesu vijernici nego klasicni poltroni vlasti koji na poziv gospodara pocinju pricu isponova, a sve da bi se zamaskirale vaznije… Više »

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Amfilohije je gospodin za ovoga lika i ne pominje ga nikad kao da ga nema.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kratko ti je pamćenje. Na koga je mislio Rista kad je pominjao “autofekalnu crkvu”?

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Pitaj ti tragigomicaru Amfilohija u kojoj su mu crkvi krsteni roditelji i roditelji roditelja? Je li to bila Crnogorska crkva prije sto i vise godina u Muraci, i koja je to bila drzava?

Ljuta
Gost
Ljuta

Tada je cg bila srpska kraljevina a crkva Svetosavska….zar ne?

Štopujem čelom
Gost
Štopujem čelom

Država da pričvrsti tende. Svako malo padaju.

biba struja
Gost
biba struja

uvijek kad na autoputu izbiju u prvi plan unaprijed s predumišljajem zaboravljeni naknadni radovi, petlja, elektro instalacije, sada vodovod i kanalizacija, a ubrzo se očekuje termotehnika i ventilacija, protivpožarna zaštita, sistem dojave i uzbunjivanja, putna signalizacija i oprema, vjetrobrani i razbijači magle e tada i samo tada nastupa miraš sa svojim besjedama koji će odvući pažnju zatupljenom narodu koji sam… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Crnogorci takve kao sto si ti ne vole!

tytanic
Gost
tytanic

Da ima pametnih, kao što ih nema, obojicu bih vas ja proćerao iz Crne Gore.

Bxdc
Gost
Bxdc

Koliko botova na jednom clanku

Send this to a friend