Društvo

Mladi DPS-a poklonili školski pribor najmlađim Novljanima

Savjet mladih DPS Herceg Novi, u saradnji sa Klubom volontera iz Herceg Novog, prikupio je i donirao školski pribor najmlađim sugrađanima.

„Uz konsultacije sa prosvjetnim radnicima i zaposlenima u Knjižari ‘Dambo’, pokrenuli smo akciju pod nazivom ‘Za srećan početak’. Htjeli smo da obilježimo početak procesa formalnog obrazovanja najmlađih u našem gradu uz iskrene želje da u svakoj fazi tog procesa nižu samo uspjehe. Pripremili smo komplete školskog pribora kako bi svako mogao da doprinese akciji i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su dali sredstva i podržali akciju“,  kazao je predsjednik Savjeta mladih DPS Herceg Novi Zoran Lučić.

Kako su kazali, prikupljeni kompleti i donacija uručeni su Klubu volontera i gospođi Zorici Drakulić Vidaković kako bi sveske, pernice, olovke i ostali školski pribor stigli na prave adrese.

“Cilj nam je da ovakvim aktivnostima pokrenemo građane Herceg Novog da učestvuju u što većem broju humanih inicijativa, jer vjerujemo u društvo koje brine o onima kojima je to potrebno. Svjesni smo da je polazak u školu mnogim roditeljima, a posebno u mnogočlanim porodicama, značajan izdatak. Zato nam je drago ako makar jednoj porodici olakšali i uljepšali početak školske godine”, rekla je Bojana Baković.

Akciji se odazvao veliki broj članova Savjeta mladih DPS Herceg Novi.

Mladi DPS planiraju da i u narednom periodu pokrenu slične, društveno-korisne akcije.

3 Komentara na "Mladi DPS-a poklonili školski pribor najmlađim Novljanima"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend