Društvo Obilježavanje Međunarodnog dan mladih na Skalinama

Mladi nosioci kreativnih ideja, treba da aktivno učestvuju u društvenom životu

Kancelarija za mlade Glavnog grada obilježava Međunarodni dan mladih. Tim povodom će večeras na Skalinama u 20 časova i 30 minutaa biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program, saopštili su iz Glavnog grada.

Kako ističu, cilj obilježavanja ovog dana je da mladi kao nosioci kreativnih i inovativnih ideja u svojoj zajednici budu aktivni učesnici u društvenom životu.

U ime Kancelarije mladih Glavnog grada Nikolina Mirotić je istakla da kroz brojne aktivnosti i edukativne radionice Kancelarija mladih doprinosi položaju te populacije u društvu.

“Početkom godine usvojili smo Lokalni akcioni plan za mlade, osnovali smo Savjet za mlade, a kroz edukativne radionice podstičemo mlade na ravoj kvalitetne društvene zajednice. Od ove školske godine, Glavni grad kroz program stipendiranja pruža podršku studentima za dalja usavršavanja, a ulaganjem u sportsku infrastrukturu, izgradnjom velikog broja sportskih poligona i terena pružamo odlične uslove za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom”, naglasila je Mirotić.

Kako je dodala, kroz brojne kulturne manifestacije, unapređenje sportske infrastrukture, novi program stipendiranja, razvojem kreativnog preduzetništva Glavni grad nastoji da bude podrška mladima u svakom trenutku.

“Svjesni činjenice da su upravo mladi ljudi budućnost našeg društva, želimo da čujemo njihove kreativne ideje i na taj način zajednički damo doprinos razvoju našeg društva”, zaključila je Mirotić.

Send this to a friend