Društvo

Mladi Novljani mogu da preuzmu svoju Evropsku omladinsku karticu od utorka

Besplatnu Evropsku omladinsku karticu (EYCA) mladi Novljani će moći da preuzmu u svom gradu svakog utorka i četvrtka, a prvi termin je sledeće nedelje, 17. septembra.

Distribuciju kartica obavljaće Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, navedenim danima od devet do 12 sati.

“Preuzimanje kartica je jednostavno, potrebno je samo da mladi od 13 do 29 godina posjete Sekretarijat u utvrđenom terminu i prilože dokument sa fotografijom. Obezbjeđivanjem EYCA benefit kartice sa motivima grada, Novljani se pridružuju mreži od oko sedam miliona vršnjaka koji mogu da koriste različite pogodnosti u 37 država Evrope”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako ističu, za prvih 10 mjeseci rada u Crnoj Gori, Evropska omladinska kartica ima preko 130 potpisanih ugovora za popuste u Crnoj Gori, kao i 70.000 popusta u Evropi koji su na raspolaganju korisnicima kartice.

“Projekat Evropska omladinska kartica sprovodi nevladina organizacija Centar za omladinsku edukaciju, partner je Opština Herceg Novi, a generalni pokrovitelj EYCA projekta u Crnoj Gori je Ministarstvo sporta i mladih”, dodaju oni.

Implementacija ovog društveno-odgovornog projekta u Crnoj Gori doprinosi jačanju mobilnosti mladih, njihovoj neformalnoj edukaciji, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji.

Send this to a friend