Društvo

Mladi, prijavite se za studijsko putovanje po regionu

Ilustracija, foto: Pixabay

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM pozvao je danas mlade uzrasta od 16 do 30 godina, koji su bivši, sadašnji ili budući članovi učeničkih ili studentskih parlamenata, da se do 26. avgusta prijave za studijsko putovanje, koje će od 3. do 20. septembra održati u Vranju, Prištini, Skadru i Baru.

Kako su saopštili iz CEDEM-a, putovanje za 20 mladih iz Crne Gore, Kosova, Srbije i Albanije organizuju u saradnji sa Institutom za evropske poslove (Srbija) i Aarhaus info centrom (Albanija), sa ciljem jačanje i promovisanje međukulturnog dijaloga, kroz podizanje svijesti o kulturnoj i jezičnoj raznolikosti, sprečavajući negativne stavove prema ljudima iz drugih društava.

“Studijsko putovanje uključuje edukaciju crnogorsko-srpskog i albanskog jezika, radionice o temama vezanim za interkulturni dijalog, posjete javnim ustanovama, muzejima i društvenim događajima u Srbiji, Kosovu, Albaniji i Crnoj Gori”, navode u CEDEM-u.

Ističu da je svrha projekta stvoriti podsticajni ambijent i doprinijeti međusobnom razumijevanju, kroz saradnju mladih ljudi, izgradnjom snažnih i dugotrajnih prijateljstava iz različitih etničkih grupa Zapadnog Balkana.

“Apliciranje je otvoreno do 26. avgusta u ponoć putem linka https://goo.gl/forms/sEv5HJRxfaNSNLcD2. Rezultati konkursa će biti objavljeni 27. avgusta na web stranicama organizatora”, dodaju u CEDEM-u.

Svim učesnicima će, naglašavaju, biti pokriveni troškovi smještaja, hrane, transporta, kao i obilazaka muzeja, društvenih događaja i slično.

Projekat finansira Regionalna kancelarija za saradnju mladih-RYCO.

Ž.N.

Send this to a friend