Društvo

Moguće otvaranje škola u Podgorici

Ilustracija

U Crnoj Gori je juče od posledica virusa korona preminulo sedam osoba, dok će nadležni nakon pada broja zaraženih najvjerovatnije donijeti odluku o otvaranju škola u Podgorici, piše Dan.

Ministarstvo zdravljaće danas, pored novih mjera, predstaviti i plan masovne vakcinacije u Crnoj Gori koja je najavljena za 20. april.

Početak masovne vakcinacije očekuje se nakon što stigne kontingent od 200.000 kineskih vakcina „sinofarm”. Komisija i Savjet za borbu protiv virusa korona razmatraju dalje ublažavanje mjera u pojedinim gradovima u kojima se bilježi pad broja zaraženih.

Prema 14-dnevnom presjeku broja oboljelih, u Andrijevici, Beranama i Kolašinu je došlo do porasta inficiranih i iznosi preko 1.200 na 100.000 stanovnika, dok su se Podgorica, Danilovgrad i Cetinje spustili u grupu ispod 800 oboljelih što je uslov za otvaranje škola.

Iako se bilježi pada broj oboljelih, Institut za javno zdravlje je u aprilu registrovao 116 umrlih od korone.

Prema evidenciji nadležnih, u kovid bolnicama je smanjen broj hospitalizovanih pacijenata i iznosi 489.

Iz Instituta za javno zdravlje je saopšteno da su u poslednja 24 sata među 1.210 uzoraka registrovali 183 novozaražena slučaja, čime je nastavljen pad broja oboljelih.

U Crnoj Gori je dosad prvom dozom vakcinisano 37.519 osoba, odnosno 6,1 odsto stanovništva, a drugom 13.290 građana, objavljeno je na sajtu Kovid.odgovor.me.

Od srijede je prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo 320 osoba, a drugu dozu 1.196 ljudi.

Za vakcinaciju protiv virusa prijavljene su 91.333 osobe, odnosno 14,5 odsto stanovništva.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
Misko TJelena savojskaNe otvaratiEdumsetmladost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Misko T
Gost
Misko T

Broj zarazenih opada. Bolje sacekati jos jednu nedjelju sa otvaranjem skola.

Jelena savojska
Gost
Jelena savojska

Nadam se da počinjemo u ponedeljak, razumijem ja strah i sve, ali uništićemo djecu, nista ne uče..i ne moze online nastava da zamijeni rijec uzivo…to ne zna onaj ko nije u ucionici!!

Ne otvarati
Gost
Ne otvarati

Škole ne otvarati ljudiiii

Edumset
Gost
Edumset

Broj umrlih i broj bolesnih u KCCG demantuje da je doslo do pada obolijevanja u PG. Zašto namjestaju brojeve djecu da nam zaraze?

Ranka
Gost
Ranka

Lažne cifre za naopake odluke.

Nk1
Gost
Nk1

Srecno otvaranje.

vinka
Gost
vinka

Kakvo otvaranje skola, koliko imate umrlih, smanjili ste testiranja.. Sram vas bilo sta radie

Bojana
Gost
Bojana

Testiraju onoliko koliko se prijave sa simptomima

03 ofk
Gost
03 ofk

Ako sad popuste,eto nas za dvije nedelje na isto. Jos ako puste saobracaj,treba li bi drzat zabranu makar vikendom jer se tada najvise seta iz opstine u opstinu

mladost
Gost
mladost

Vikendom veli…pusši nas druže više da živimo, ne može se dovijeka bježati od korone. Evo stižu vakcine pa idi da primiš bocu ako te strah. Proljeće je,sad će lijepo vrijeme, puštite narod da živi i da izlazi.

oooo
Gost
oooo

Ajde jos nam djecu zarazite i da pocinemo vise.

Send this to a friend