Društvo

Montenegrin Journal of Sports science and Medicine prepoznat u 47 indeksnih baza

Crnogorska sporta akademija, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje i Univerzitetom Crne Gore izdaje časopis „”Montenegrin Journal of Sports science and Medicine“ od 2012. godine. 

Glavni urednik časopisa Duško bjelica kazao je da je tokom protekle tri godine “Montenegrin Journal of Sports science and Medicine” doživio velike promjene. 

“Dakle, u skladu sa svojim kontinuiranim rastom, prije svega je osigurana uredna i pravovremena publikacija najnovijih naučnih radova. U skladu sa tim, došlo je do značajnog rasta pristiglih članaka za objavljivanje koji ukazuju na sve veće zanimanje naučnika iz svih djelova svijeta za objavljivanje svojih naučnih rada u našem časopisu. Časopis je u proteklom periodu objavio, prosječno po pet članaka, u svakom od svojih brojeva koji su izlazili šestomjesečno, dok su dosadašnji autori čiji su radovi prošli rigoroznu evaluaciju bili iz Hrvatske, SAD-a, Švedske, Portugala, Španije, Austrije, Švajcarske, Francuske, Češke, Turske, Indije, Srbije, Japana, Brazila, kao i iz Crne Gore“, istakao je Bjelica.

Uredništvo je, dodaje Bjelica, preuzeo inicijativu u smjeru indeksiranja časopisa i što bolje vidljivosti časopisa u širokim naučnim krugovima. 

“Iz tog razloga je formiran tim koji je imao zadatak da prepoznaje prednosti i slabosti časopisa te ih predstavi uredništvu, koje je, odmah potom, donosilo preporuke koje su uslovile da se povećaju šanse za uspješno indeksiranje“, naglasio je on. 

Prema njegovim riječima, časopis je prepoznat u 47 međunarodnih indeksnih baza i kao takav predstavlja jedan od vodećih i najprepoznatljivijih crnogorskih naučnih časopisa iz svih mogućih oblasti.

Send this to a friend