Društvo

Mreža za afirmaciju radioamaterskog pokreta izabrala novo rukovodstvo

Danas je u Podgorici održana Izborna Skupština Mreže za afirmaciju radioamaterskog pokreta (MARP), nevladinog udruženja iz Herceg Novog koje okuplja 14 radio-klubova iz svih krajeva Crne Gore.

Na sjednici kojoj su prisustvovali delegati 12 crnogorskih radio-klubova, uz prisustvo velikog broja drugih radio-amatera, osim usvajanja novog Statuta udruženja, izabrano je i novo rukovodstvo za naredni četvorogodišnji period.

“Novoizabrani Upravni odbor koji po prvi put većinski čine mladi radio-amateri pravo je osvježenje za radioamaterski pokret u Crnoj Gori”, kazali su iz ove NVO.

Nakon formalnog dijela Skupštine, upriličena je i svečanost povodom 10 godina od osnivanja MARP-a, udruženja koje predstavlja i štiti interese crnogorskih radio-amatera u Međunarodnoj radio-amaterskoj uniji (IARU).

U sklopu ove svečanosti, delegatu Radio kluba “Berane” uručena je jedna nova radio-amaterska stanica kako bi se pomogle aktivnosti radio-amatera u ovom gradu na sjeveru Crne Gore. Ovo je ukupno četvrta radio stanica koju je MARP dodijelio jednom radio klubu, od ukupno pet koliko je nabavljeno prethodne godine iz sopstvenih sredstava udruženja.

Još jedna preostala radio stanica biće uručena nekom od radio klubova koji imaju poteškoća u pribavljanju sredstava za opremanje i sprovođenje svoji redovnih aktivnosti.

U ime svih crnogorskih radio-amatera, MARP se zahvaljuje svim delegatima kao i radio-amaterima koji su prisustvovali ovogodišnjoj Skupštini, i dali svoju podršku daljem razvoju i promociji radioamaterizma u Crnoj Gori.

B.M.

Send this to a friend