Društvo

Mugoša od diplomatije prihodovao 31.000 eura

Bivši gradonačelnik Podgorice i doskorašnji ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša vlasnik je stana, kuće, “BMV-a i 15.000 kvadrata zemlje. Prema podacima koje je Mugoša prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), kao diplomata u Sloveniji u prošloj godini je zaradio 31.200 eura za devet mjeseci, odnosno 3.900 mjesečno.

Mugoša je poslednji izvještaj o imovini predao nakon prestanka funkcije.

Agenciji je prijavio da je vlasnik stana od 137 kvadrata, koji je stekao prodajom prethodnog stana. Posjeduje i garažu od 35 kvadrata i kuću od 101 metar kvadratni, koje je, kako piše, dobio u nasledstvo. U njegovom imovinskom kartonu navodi se da ima i pomoćni objekat od 30 kvadrata, koji je, kako je precizirao, stekao od zakupa nekretnina.

Mugoša je vlasnik 15.381 kvadrata zemljišta, koje je takođe naslijedio.

U imovinskom kartonu je naveo da ima automobil “BMV iz 2015. godine, koji je stekao kupovinom kreditom. U prijavljenim podacima se ne navodi da ima ikakvo kreditno zaduženje. Nikakvo kreditno zaduženje nije prijavio ni u 2016. godini, kada je kupio “BMV.

Mugoša nije dao saglasnost za pristup eventualnim bankarskim računima.

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je prošlog mjeseca optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva kojom je Mugoši stavljeno na teret krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u slučaju “Carine.

Mugoša se sumnjiči da je oštetio budžet Glavnog grada za 6,7 miliona eura.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vješgaci procijenili štetu koja je, kako se vjeruje, nastala 2007. godine u poslu koji je sklopila Opština sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović. Glavni grad je toj kompaniji prodao zemlju na Starom aerodromu za 2,5 miliona eura, što Je višestruko manje od procijenjene vrijednosti.

 

Send this to a friend