Društvo

MUP: Za dva dana izbilo 56 požara, i dalje gori u Kučima i Smokovcu

U Crnoj Gori za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu a trenutno su aktivni požari na Smokovcu i Kučima u Podgorici, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a”, kazali su iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a još jednom je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

“Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem”, zaključuje se saopštenju MUP-a.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sungsam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sungsam
Gost
Sungsam

Sve je počelo nakon objave Direktorata za vanredne situacije o mogućnosti izbijanja i širenja požara zbog jakog sjevernog vjetra. Da nijesu ništa objavili, vjerujem da broj požara ne bi bio 56, već 6!

Send this to a friend