Društvo

Na Cetinju 27 osoba inficirano koronavirusom, građani da shvate ozbiljnost situacije

Na Cetinju je trenutno 27 osoba inficirano koronavirusom, izliječeno je njih 114, a četiri osobe su preminule.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je danas epidemiološku situaciju u gradu i ocijenio je zabrinjavajućom, te pozvao građane i privredne subjekte da shvate ozbiljnost situacije i poštuju preporučene preventivne mjere.

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju na Cetinju i u Crnoj Gori i posebno zabrinjavajući uzlazni trend broja aktivnih slučajeva koronavirusa, apelujemo na građane da obavezno koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza“, kaže se u saopštenju Opštinskog tima.

Na građane se apeluje da izbjegavaju okupljanja na javnim mjestima, da poštuju fizičku distancu, izbjegavaju rukovanja i druge fizičke kontakte koji su dio uobičajenog načina pozdravljanja.

Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede.

I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Službi zaštite i privrednom društvu Vodovod i kanalizacija Cetinje naloženo je da organizuju preventivnu dezinfekciju gradskih saobraćajnica i drugih javnih površina.

Komunalna policija u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje i nadležnim inspekcijskim službama kontrolisaće poštovanje preporučenih privremenih mjera.

14

avatar
1000
10
4
0
 
12
Cetinjaninbozidar🤣🤣🤣🤣🤣🤣Kralj NikolaMarkoza
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bozidar
Gost
bozidar

E sad bi trebalo organizirat u Cetinje jedan patriotski skup da se okupi barem 50 000 patriota u inat svima i svemu pa i koroni. Pa da vidimo šta će biti možda korona uzme slobodan dan kao i na zadnjem skupu u Podgorici. Ajmo cetinjani samo napred i po svaku cijenu ne smije patriote ništa zaustavit. Možete li zamislit tu… Više »

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

dal si crnogorac, srbin il hrvat… što to “posrbice” izigravaš…

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Na moje Cetinje nije bilo ne damo svetinje
Samo lelekaci
🤩🤩🤩🤩🤩

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Malo lijepih vijesti. Treba blokirati Cetinje, liše Manastira.

Markoza
Gost
Markoza

Malo se pozabavite kaficima i kafanama. Nema maski nema distance.

Vukac
Gost
Vukac

Na Cetinje se slabo mjere postuju ,bojim se da ce broj se povecati,Djeca i dalje treniraju na vladicinoj basti,i dalje se grlumo.ljubimo pruzamo ruke ,maske se ne nose ,dosta gradjana ne pritnaje koronu.Upamet se braco

Zola
Gost
Zola

Dje je komunalna policija? niko ne postuje mjere, kako u Ct tako i u cijelu drzavu

Budva
Gost
Budva

Na Cetinju žive najljepši i najzgodniji momci. ♥

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

NEGO ŠTO! ♥

Mijo
Gost
Mijo

Sramno saopstenje 95 posto zarazenih je sa skupova iopozicoje i vlasti i sad kad su zarazili svu crnu goru pozivaju na postovanje pravila i upustava nkt a nkt je sve precutno odobrio. Sad im netreba nerod ni za litije ni za pratije svi su zadovoljni. SRAMOTA!!!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A litijanje,a ono divljanje sirom CG .Mijo izgleda da si u dubokoj komi,udario tamjan u mali mozak.

Bozidar
Gost
Bozidar

A onaj skup kojeg je Dritan nazvao skup lelekavaca nije ništa doprinjeo širenju zaraze jel je vjerovatno taj dan uzela korona kao slobodan dan.

Tokyo
Gost
Tokyo

A nema sto gradjani da shvataju nego implementirajte mjere nevidjeli se kakvi ste. Najlakse vam je odgovornost prebacit na nekog drugog… zato ste i pali ove izbore na vrh glave…

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Jesu i oni zbog litija?

Send this to a friend