Društvo

Na Klinici za ortopediju rade i najsloženije operacije

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) već duže vrijeme radi se operacija zamjene vještačkog kuka. Riječ je o izuzetno složenim hiruškim intervencijama koje se rjeđe primjenjuju i u većim hiruškim kućama.

Ljeposava Maraš u KCCG stigla je u kolicima sa slomljenim vještačkim kukom. Nakon operacije zamjene proteze vjeruje da će iz bolnice da izađe hodajući.

“Kuk sam vještački slomila evo godinu i dva mjeseca, bila sam debela, a evo i sad 140 kilograma, to sam odlagala da skinem toboš kilažu. Ustala sam treći dan i sad sam super, ustajem po dva puta, dolaze fizioterapeuti što me šetaju”, kazala je Maraš.

Ljeposavina operacija trajala je pet sati. Riječ je o izuzetno složenoj intervenciji, kažu ortopedi.

“Kod gospođe smo promijenili potpuno dvije komponente lijevog kuka što je zahtijevalo ozbiljnu požrtvovanost i jedan multidisciplinarni odnos kolega sa klinike. Ja sam ponosan kao jedan od članova tima koji je radio ovu intervenciju”, kazao je specijalista ortopedije Nermin Abdić.

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCCG već duže rade zamjene vještačkog kuka.

“U proteklom periodu više desetina građana dalo nam je povjerenje da uradimo ovu vrstu hiruške intervencije koju smo sproveli zbog razbavljenja komponenti proteze, zbog infekcije i raznih vrsta preloma. Naši građani koji nam se obrate za pomoć sigurni su da vladamo ovakvim tehnikama i složenim operacijama”, kazao je direktor Klinike za ortopediju Nikola Bulatović.

Operisana Ljeposava ne može da dočeka dan kada će odšetati kući i posvetiti se unucima.

“Kad se sad vratim kući u petak nadam se da ću sa unučadima biti, dvije unuke su mi najmilije, sva su mi mila, ali te dvije najmilije, da se igram i provodim ovo malo života”, kazala je Ljeposava.

KCCG raspolaže i koštanom bankom koja se čuva po najsavremenijim standardima ortopedske prakse , tako da su, kažu, zadovoljeni svi uslovi za složene operativne procedure, kao što je zamjena vještačkog kuka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Justitio
Gost
Justitio

Bitno da znamo koje su unuke najmilije Ljeposavi😂😂😂

Jovanka
Gost
Jovanka

Oni rade, ali kako rade to je druga prica…Kazu da su jednom pacijentu zasili mobilni u stomak, ispao doktoru iz dzepa valjda…Oni su vele zvali da vide dje je telefon no mu je bio na mute…Ovaj mrco poslije kako usta otvori sve se cuje “Dobili ste govornu postu”…

Dragan Abramovi
Gost
Dragan Abramovi

Dobro ste me nasmijali

Gajo
Gost
Gajo

E ko kod vas dodje nece čitav izać. Nemate ni osnovne stvari. A odje se falite nekakvim dostignucima. Uspjeh je živ izać od vas.

Boki
Gost
Boki

Pričaš iz ličnog iskustva?

Seka
Gost
Seka

Sve si upravu,neka je bog upomoc onom ko zatrazi od pojedinih ortopeda pomoc….

Send this to a friend