Društvo

Na Starom aerodromu uskoro realizacija investicija vrijednih preko 15 miliona eura

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je, prilikom obilaska radova na izgradnji Doma za stare i izgrađne pristupne saobraćajnice, najavio samo u ovom dijelu grada početak realizacije kapitalnih investicija vrijednih preko 15 miliona eura.

On je najavio da će, zahvaljujući razumijevanju Uprave javnih radova i podrške Vlade Crne Gore, Glavni grad tokom mjeseca marta raspisati tender za realizaciju dva kapitalna projekta iz oblasti putne infrastrukture na području Starog aerodroma – jedan je izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića dužine 1.850 m, vrijednosti 5,5 miliona eura, koja će imati 6 saobraćajnih traka.

Drugi je pretvaranje Zmaj Jovine ulice u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa vrijednosti 2,5, miliona eura.

„Na ovaj način mi rješavamo komunalne probleme ovoga dijela grada koji sad broji oko 25.000 stanovinika. Nadam se da čemo do kraja godine uspjeti i da privedemo kraju reviziju projekta nastavka bulevara Save Kovačevića ispod željezničke pruge i tako povežemo ovaj bulevar sa budućim Zmaj Jovinim. Procijenjena vrijednost toga projekta je preko 5 miliona eura. Zbirno gledano radi se o kapitalnijm investicijama vrijednim preko 15 miliona eura samo u ovom dijelu grada“, zaključio je gradonačelnik.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
...MikiBojanCrniNemirko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Nastavak bulevara Save Kovačevića ispod željezničke pruge i veza sa Zmaj Jovinim ulicom je odavno prioritet i evo vidim sve je još u nacrtima. Nevjerovatno kako nemate osjećaja o priritetima i stvarnim potrebama građana.

Crni
Gost
Crni

Aj sa srecom

Nemirko
Gost
Nemirko

Da necete dje mozda kakav park opremit ili ne daj boze dje kakvo drvo posadit. Djeca nemaju dje da se igraju na Stari i Konick. Preko Morace nije sjajno ali je svakako bolje stanje 🙂

Bojan
Gost
Bojan

Pravi se park preko puta Hipotekarne banke uveliko

Miki
Gost
Miki

To je sitno, tom dijelu grada fali veliki gradski park…

Send this to a friend