Društvo

Na Univerzitetu Crne Gore 2.070 registrovanih i 1.106 završenih prijava do 16 sati

Prvog dana upisa u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore, putem elektronske prijave, do 16 sati, registrovalo se 2.070 kandidata, od čega je 1.106 njih učitalo svu potrebnu dokumentaciju, saopšili su iz ove obrazovne institucije.

Sistem elektronske prijave će biti zatvoren 2. jula 2020. godine, u 16.00 sati, a do ovog naznačenog termina, kandidati koji su završili postupak elektronske prijave, objašnjen tekstom raspisanog Konkursa, treba da pošalju preporučenom/kurirskom poštom originalna dokumenta na adresu organizacione jedinice za čiji studijski program su se prijavili. Adresu organizacione jedinice dobijaju u mejlu obavještenja, po završetku elektronske prijave.

Konkursom je predviđeno 3.506 mjesta na 19 fakulteta Univerziteta Crne Gore, odnosno 64 studijska programa.

“Elektronski upis je organizovan zbog aktuelne situacije i mjera koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, dodaju oni.

Podsjećaju, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se 4. jula 2020. godine. Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 6. do 8. jula 2020. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 16. julom 2020. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Send this to a friend