Društvo

Nacionalni savjet Albanaca o liturgiji u Svaču: Ne nasijedajte na provokacije

Nacionalni Savjet Albanaca u Crnoj Gori oglasio se povodom najave Srpske pravoslavne crkve da će služiti liturgiju na Svaču, pozvavši građane da budu mirni i ne nasjedaju na tendenciozne provokacije koje se mogu plasirati u medijima.

<<<Vladajuća koalicija u Ulcinju traži da se zabrani liturgija u Šasu<<<

<<<I Forca protiv održavanja liturgije u Svaču<<<

<<<<Policija će zabraniti liturgiju na Svaču<<<

Kako su istakli, oni su se zvaničnim dopisom obratili predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću, od kojeg su tražili preduzimanje mjera.

“U dopisu upućenom premijeru Crne Gore, NSA izražava zabrinutost, stavove i reagovanje albanskog naroda u Crnoj Gori u vezi sa kontinuiranim provokacijama Srpske pravoslavne crkve nad kulturnim nasleđem i arheološkim lokalitetima u područjima gdje žive Albanci u Crnoj Gori. Povodom toga smo obavijestili i Upravu policije i u stalnom smo kontaktu sa rukovodiocima organa javnog reda u Opštini Ulcinj, od kojih smo dobili obećanja da će sve biti pod njihovom kontrolom i nadzorom, te da neće dozvoliti obavljanje aktivnosti aktivnosti unutar perimetra arheološkog lokaliteta Šas. Albanski narod je pokazao strpljenje i zrelost i u mnogo težim slučajevima i provokacijama u prošlosti tako da i ovog puta moramo pokazati naš kulturni nivo kroz mir i bez provokacija jer smo uvjereni da tako najbolje služimo našem interesu”, navode iz NSA.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Crna GoraPrčRajan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Kakva provokacija Pravoslavni Sveštenik na temelji a Pravoslavnog Hram, gdje na isti dan dolaze zadnjih 20g. Otkud to sada odjednom provokacija. Nemojte vi provocirati, pa će proći mirno i fino, i ljucki kako i treba, kao i svake godine

Prč
Gost
Prč

Koliko ste zreli i imate strpljenja i jedni i drugi rekli star sami. 21. Vijek a o cemu mi pricamo u ovako malu drzavu.guranje naroda u nacionalne i vjerske torove znamo do cega je dovela i koji je to nivo zrelosti i tolerancije,znamo kako se zavrsilo prvo poglavlje.bila jednom jedna Jugoslavija.ako to nije dovoljno da se istinsku osvijestimo,ne znam sta… Više »

Rajan
Gost
Rajan

…. ko vas nezna skupo bi vas platio…. moze vi se kako ocete, ali bojim se ne i koliko ocete….

Send this to a friend