Društvo

Nadežda Basara prekinula saradnju sa KCCG-om

Nadežda Basara

Prof. dr Nadežda Basara prekinula je saradnju sa Kliničkim centrom Crne Gore (KCCG). Iz KCCG-a saopštili su da su Basari ponudili produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, s ciljem uvođenja transplantacije matičnih ćelija u KCCG. Oni su naveli da je na sastanku koji je u aprilu održan u Ministarstvu zdravlja Basara prihvatila nastavak saradnje da bi ih naknadno obavijestila da “više nije zainteresovana za produženje ugovora sa KCCG-om”.

“Bez zalaženja u detalje, KCCG jasno saopštava da nikome ko za to nije nadležan i ovlašćen, ne priliči da pokuša da sistematizuje i resistematizuje radna mjesta u KCCG niti da formira ili reorganizuje odjeljenje i centre po sopstvenom nahođenju. Istovremeno, nije ni zakonito, pa ni uputno da eksterna lica pokušaju da odrede Fondu za zdravstveno osiguranje s kojom klinikom treba, a s kojom ne treba potpisivati ugovore”, naveli su iz KCCG-a.

<<<Basara tvrdi: Bila sam zainteresovana za produženje saradnje, izostao pravovremeni odgovor Kliničkog<<<

Iz KCCG-a naglašavaju da žale zbog odluke profesorke Basare kojoj su zahvalni na svemu što je uradila u ovoj ustanovi u posljednjih godinu i žele joj nastavak uspješne karijere.

“S druge strane, KCCG je, odmah po saznanju da koleginica više nije zainteresovana da bude naš konsultant, počeo pregovore sa više zdravstvenih centara iz okruženja, a s ciljem uspostavljanja institucionalne saradnje. Smatramo da ovo pitanje treba da se riješi sistemski, u saradnji zdravstvenih institucija, bez personalizacije procesa. Prve transplantacije, kako očekujemo, izvešće se tokom ove godine. Inače, izgradnja i opremanje sterilne sobe privodi se kraju kao i nabavka neophodnih ljekova koji do sada nijesu bili na listi odobrenih ljekova”, kažu u KCCG-u.

Takođe, kako dodaju, Zavod za transfuziju krvi je bio vrlo aktivan u pribavljanju nephodne opreme za delikatne procedure kao što je transplantacija koštane srži.

“Odmah po okončanju pregovora sa potencijalnim zdravstvenim institucijama koje bi mogle da nam budu partner u tom procesu, izvijestićemo javnost, a ubrzo nakon toga, počećemo pripreme za prvu transplantaciju”, zaključuju u KCCG.

 

 

16

avatar
1000
13
3
0
 
15
mariusKamenje valja DFoo_BarDakaKolega
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kamenje valja D
Gost
Kamenje valja D

Podrska .

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Brao strucnjaci👍 svaka vam je rabota ovakva.Valhat ce drugima,bez brige.p.s.Odje je uspjeh biti nepozeljan

Daka
Gost
Daka

Zao mi je sto moram da se javljam na ovom portalu. Ne mogu da ne ostavim komentar jer se radi o strucnjaku koji je priznat u cijelom svijetu. Imao sam tu cast da budem dio jednog velikog projekta i tako iamo cast da upoznam i Nadu i njenog supruga. Nemate pojma koliko nase djece je ta zena spasila od smrti… Više »

Kolega
Gost
Kolega

Počela je naprasno da lijeci sve vrste karcinoma….to je vidjela od ovih sto naprasno kupovinom diploma postaju doktori, sestre, inzinjeri!!! Brzo se uklopila u sistem! 🫢

Onkologic
Gost
Onkologic

Bila je koliko joj je trebalo da reklamira privatnu praksu. I sarađivala sa pojedinim doktorima koji su mislili preko nje da zauzmu neke foteljice. Nije trebala ni dolaziti već pravo u zasluženu penziju.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Viđela je sa kim ima posla. Nama ostaje opšte sivilo u svim oblastima, a posebno u zdravstvu…

Crni Grujo
Gost
Crni Grujo

Ne prepoznaje je teren. Zamislite kad strucnjaci naseg ranga “poceraju” strucnjaka svejtskog ranga….Crna Goro..crn ti vijek…

Jedna iz mase
Gost
Jedna iz mase

Ovo nije pošteno, svo poštovanje za DR.Basarom takvog stručnjaka je trebalo držati kao malo vode na dlanu.

Zoran
Gost
Zoran

Sve sto valja su razjurili. Sram vas bilo neznalice.

Majka
Gost
Majka

Steta..jer je vrstan strucnjak

Građanin
Gost
Građanin

zavod za transfuziju krvi nije KBC već samostalna ustanova može samostalno sarađivati sa Dr.Basarom.

Milan Podgorica
Gost
Milan Podgorica

steta

Daka
Gost
Daka

Sram vas bilo . Izgubili ste najboljeg strucnjaka u svijetu za maticne celije. Izgubili ste najvecu bazu podataka najboljih donora u svijetu . Cijeli zdrastveni sistem da podnese ostavku i nek ide da radi u Voli. Niste za drugo. Jedan tretman kos pacijenta kome je potrebna pomoc Gospodje nade kosta 500000 eura i ona ne uzima ĺnjen dio ako pacijent… Više »

marius
Gost
marius

A oće da grade bolnicu u PV. I ako je izgrade,nada čisto sumnjam,jer ništa do sad izgradiili nisu,necznam ko bi im radio u tu bolnicu.

Raso
Gost
Raso

Da da imate u bolnici Niksic odličnih kadrova da zamijeniti ovu gospodju za koju se cio svijet otima i koja zaslužuje svo postovanje….ljudi čuvajte zdravlje jer …

Sasa
Gost
Sasa

Imaju u Niksicu onu frizerku, sto sad radi kao sestra, mozda bi mogla napredovati i do doktora?

Send this to a friend