Društvo Centar za građansko obrazovanje

Nadležni da pojasne da li maske moraju nositi svi

Ilustracija, foto: Pixabay

Centar za građansko obrazovanje CGO je tražio od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti hitno pojašnjenje mjere obaveznog nošenja zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom. Ta mjera je bila prvo na snazi u nekim opštinama, uključujući i Podgoricu, a od danas u čitavoj Crnoj Gori, saopštili su iz te organizacije.

Kako ističu, u zvaničnim objavama stoji da se nošenje zaštitnih maski primjenjuje na sve, uključujući i djecu stariju od sedam godina, a jedini navedeni izuzeci su plaže i nacionalni parkovi, pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera, kao i porodični stambeni prostor.

“NKT treba da pojasni da li učesnici javnih skupova i gosti na TV moraju da nose maske jer je veliki broj onih koji to ne čine. Postavlja se pitanje da li su maske obavezne u takvim okolnostima, odnosno da li postoje izuzeća koja nijesu jasno naznačena i javnosti poznata”, navode u CGO.

Dodaju da, s obzirom na to da se radi o događajima u javnom prostoru, o kojima se medijski izvještava i dopiru do širokog auditorijuma, upravo ti učesnici moraju biti primjeri društvene odgovornosti i poštovanja mjere obaveznog nošenja maske radi očuvanja javnog zdravlja, a ne da promovišu suprotno.

“Očekujemo da NKT, radi dosljednog poštovanja ove mjere, istu precizira, ali i da uputi javni apel organizatorima bilo koje vrste okupljanja, da obezbijede poštovanje ove mjere kada su domaćini”, poručuju iz CGO.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
WWG1WGAMarkoJestexyz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

I neka nam naglas procitaju sta pise na originalnom pakovanju ( kartonskom) sta pise,

Marko
Gost
Marko

A ko vozi biciklo? Uguših se

Jeste
Gost
Jeste

Tačno.

xyz
Gost
xyz

Alo,jasno je receno sto,dje i kada je ovavezno ! Treba li da se crta ?!?

Send this to a friend