Društvo

Najavljena finansijska podrška projektu SEEIIST

Damjanović i Moedas

Komesar za nauku i inovacije EK Moedas je tokom današnjeg sastanka sa ministarkom nauke Sanjom Damjanović iskazao čvrstu podršku projektu Uspostavljanje međunarodnog instituta za održive tehnologije u Jugoistočnoj Evropi (SEEIIST) i najavio da će u najskorije vrijeme Komisija izaći sa formulom o etapnom finansiranju ovog projekta.

“Region Jugoistočne Evrope izuzetno je važan za nas i projekat SEEIIST će imati našu punu podršku u narednom periodu. Ovo je sjajan primjer koji zaslužuje našu pažnju i lično ću se angažovati da do kraja ove godine dobijete jasnu formulu finansiranja za naredni trogodišnji period”, najavio je Moedas.

Damjanović je tokom boravka u Briselu istakla da joj je drago što je imala priliku da se ponovo susretne sa komesarom, osvrnuvši se na njihov prvi susret u maju prošle godine, na kojem je i prvi put predstavila Inicijativu za osnivanje instituta.

“Danas, nakon godinu dana, to više nije samo ideja već ozbiljan projekat i podrška EK nam je jako bitna. Razgovarali smo o konkretnim mjerama i instrumentima, na koji način Komisija može da podrži ovaj projekat, odnosno drugu fazu koja podrazumijeva izradu tehničkog biznis plana i raduje da imamo otvorenu podršku komesara i Evropske komisije”, kazala je ministarka.

Damjanović će ovog popodneva učestvovati  na sastanku ministara nauke zapadnog Balkana, koji se održava takođe u Briselu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend