Društvo

Najviše brucoša na Filozofskom fakultetu

Baza podataka Univerziteta Crne Gore pokazuje da su brucoši prošle i pretprošle godine najviše bili zainteresovani za upis na Filozofski fakultet, jer je zabilježeno da se za te studije prije dvije godine prijavilo njih 516, lani ih je bilo 518, a ta ustanova je po licenci mogla upisati samo oko 300 studenata. Među prijavljenima više je bilo osoba ženskog pola, nego muškog.

Iz Univerziteta Crne Gore kazali su za Pobjedu da, kada je riječ o statistici koja se tiče najvećeg broja prijavljenih brucoša, za Filozofskim fakultetom ne zaostaje mnogo ni Ekonomski fakultet, za koji je lani bilo zainteresovano 496 studenata, a pretprošle godine ih je bilo 478, ali je licencom bilo moguće upisati oko 390. I na ovom fakultetu dominiraju studentkinje.

Treće mjesto na listi koja broji najviše prijavljenih brucoša zauzima Elektrotehnički fakultet, koji je prošle godine željelo studirati 427 studenata, dok ih je godinu prije bilo 415, a licencom je propisano da se može primiti oko 330. Za izučavanje ovih tehnoloških nauka, međutim, više su bili zainteresovani muškarci.

U UCG navode da podaci o broju prijavljenih brucoša za prošlu i pretprošlu godinu pokazuju da ih je najviše na društvenim naukama -2857, na drugom mjestu se nalaze tehnološke nauke, za koje se u ovom periodu prijavilo 2385 studenata, nešto manje brucoša bilo je na humanističkim naukama 1988, na prirodnim naukama prijavljeno je 539 studenata, na medicinskim 730, a na poljoprivrednim naukama je registrovan 371 brucoš.

Kada je riječ o traženim kvalifikacijama na tržištu, nedavno je i iz Ministarstva prosvjete saopšteno da su to najčešće kvalifikacije iz oblasti elektronike i elektrotehnike, građevine, turizma i hotelijerstva, ali da su, takođe, tražene i kvalifikacije iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka.

3 Komentara na "Najviše brucoša na Filozofskom fakultetu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend