Društvo

Naknada za novorođeno dijete na Cetinju 350 eura

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je danas jednoglasno Odluku o oblicima socijalne i dječije zaštite, prema kojoj se naknada za novorođeno dijete utvrđuje na 350 eura. Prethodno se sa sadržajem izmijenjene odluke saglasio gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, čime je naknada za novorođeno dijete u posljednjih sedam mjeseci povećana za više od tri puta, saopšteno je iz Prijestonice.

Podsjetimo, konačan iznos naknade utvrđen je na prijedlog gradonačelnika i veći je za 50 eura u odnosu na prvobitni. Time je ispoštovan dogovor sa prethodne sjednice Skupštine Prijestonice, ali i javno obećanje da će naknada za novorođenčad biti uvećana kada to budu dozvoljavale opštinske finansije.

Na sjednici je jednoglasno usvojena i Odluka o oblicima socijalne i dječje zaštite kojom je predviđena isplata novčane naknade nezaposlenim porodiljama u vrijednosti od 350 eura, a kako se u saopštenju dodaje Prijestonice Cetinje ostaje posvećena unapređenju socijalnog ambijenta i sprovođenju aktivnih mjera socijalne politike, kako bi se dodatno poboljšali uslovi za rad i život na Cetinju.

9 Komentara na "Naknada za novorođeno dijete na Cetinju 350 eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend