Društvo

Naredne sedmice pjesme i kićenje jelke za najmlađe

Radionice u Razvojnom centru udruženja Roditelji biće i naredne sedmice u duhu novogodišnjih praznika, a biće nastavljeno sa prijavama za razvojne radionice namijenjene najmlađima, kazali su iz ove organizacije.

“Spremili smo novogodišnju muzičku radionicu za predškolarce, a djeca i roditelji će zajedno praviti različite ukrase i kititi jelku”, poručuju iz Roditelji.me.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

U ponedeljak, 11.decembra nastavljaju sa razvojnim radionicama pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta.

Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od jedne do dvije godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od dvije do tri godine.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu.

Mališani će, kako objašnjavaju, kroz igru rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na pet. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu 13.decembra u 19 sati Roditelji.me pripremili su novogodišnju muzičku radionicu pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizuju u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od tri do šest godina. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

“U duhu novogodišnjeg raspoloženja, koje nam nikako ne može proteći bez muzike, djeca će na ovoj radionici učiti pjesme koje će rado pjevati tokom praznika. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10”, navodi se iz ovog udruženja.

U četvrtak 14. decembra u 19 sati organizuje se radionica pod nazivom Okitimo jelku.

Na radionici će djeca praviti razne novogodišnje ukrase. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca različitih uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 15.

B.M.

Send this to a friend