Društvo

Našem vojniku je mjesto među pripadnicima oružanih snaga zemalja EU

Ooficiri Vojske Crne Gore koji su učestvovali u misijama EU, poručnik bojnog broda Vladimir Todorović i kapetan Vladimir Mitrić održali su danas predavanje studentima na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Podgorici.

Todorović i Mitrić su naglasili da učešće u međunarodnim misijama predstavlja profesionalni izazov, priliku za dodatnu obuku i edukaciju, kao i za razmjenu iskustava sa kolegama iz međunarodnog okruženja.

Govoreći o svojim iskustvima, o doprinosu humanitarnoj pomoći ljudima koji su preživjeli strahote rata, nemaštinu i glad, oficiri su posebno apostrofirali da su i u takvim uslovima težili da na dostojanstven i častan način predstave državu Crnu Goru, njenu zastavu i grb.

Navodeći da Vojska Crne Gore u misiji EUTM u Republici Mali učestvuje od maja 2014.godine, kapetan Mitrić je objasnio da naši vojnici učestvuju u obuci pripadnika malijskih oružanih snaga i to na planu savjetovanja i njihove obuke i doobuke.

“Crnogorski vojnik u potpunosti je opravdao ukazano povjerenje i pokazao da mu je mjesto među kolegama iz oružanih snaga zemalja članica Evropske unije”, naveo je Mitrić.

Studenti su pokazali veliko interesovanje i aktivno učestvovali u radu panela.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko
Gost
Neko

Našem vojniku je mjesto kod nas, a ja ga nisam vidio pffff, i ne sjećam se.

Send this to a friend