Društvo

Natkriveni bazen imao više od 24.000 posjeta za pet mjeseci

Olimpijski bazen u Podgorici posjetilo je 15.608 građana tokom tri mjeseca ovog ljeta, dok je natkriveni bazen od kada je počeo da radi, za oko pet mjeseci, posjetilo 24.045 korisnika.

Direktor Sportskih objekata Podgorica Vojislav Marković kazao je Dnevnim novinama da su veoma zadovoljni ovogodišnjom sezonom na bazenima. Ističe da je sezona na olimpijskom bazenu, poslije godinu pauze, opravdala očekivanja, te da je uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima posjeta bolja nego 2016. godine, kada je bazen koristio 14.271 korisnik.

Zatvoreni bazen je za pet mjeseci rada koristilo 24.045 korisnika, a Markovića posebno raduje što su građani zadovoljni uslugom, koji pruža natkriveni bazen, kao i uslovima i kvalitetom.

“Na zatvorenom bazenu smo 20. marta imali važnu sportsku manifestaciju utakmicu naše reprezentacije protiv Srbije i na najbolji način je napravljena promocija bazena koji ispunjava sve standardne za organizaciju vaterpolo mečeva. Zadovoljni smo posjetom na bazenu, a naročito činjenicom da nijesmo imali primjedbe na uslove i rad bazena. Posebno se ponosimo školom plivanja, koja funkcioniše od otvaranja bazena, a od nedavno je počeo da radi i Plivačko-vaterpolo klub Budućnost, koji ima odlične uslove za rad, a mladi će imati sve uslove da ostvare svoje ambicije kada je ovaj sport u pitanju i budu na najbolji način reprezenti ovog sporta i grada. Interesovanje je veliko i mnoga djeca, koja trenutno prolaze školu plivanja, imaju želju da se priključe klubu”, navodi Marković.

Podgorica ima samo jedan otvoreni bazen, a od aprila i zatvoreni. Marković ističe da se još nije desilo da se popune projektovani kapaciteti na zatvorenom bazenu, te da niko nije vraćen sa ulaza.

“Broj korisnika na bazenu je zadovoljavajući, kako smo i očekivali, i za sada ne prelazi proj ektovastandarde i norme. Nijednom se nije desilo da građani nijesu bili u mogućnosti da uđu na bazen, a i samim tim je ispoštovana tehnološka ispravnost i kvalitet rada”, kazao je Marković.

Na zatvorenom gradskom bazenu besplatan ulaz omogućen je za djecu do pet godina u pratnji roditelja, a za djecu starosti od 5-12 godina cijena iznosi jedan euro, dok za odrasle osobe jedan sat korišćenja bazena košta 2,5 eura.

Vikend karta, koja uključuje dva ulaza po jedan sat tokom viknenda iznosi četiri eura, mjesečni paket od 10 ulaza po jedan sat košta 20 eura, mjesečni paket od 15 ulaza 25 eura, paket od 30 ulaza tokom jednog mjeseca u trajanju sat vremena je 45 eura, dok 60 ulaza na mjesečnom nivou košta 90 eura.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend