Društvo

Naučna konferencija o sportu krajem marta u Podgorici

Konferenciju organizuju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Pokrovitelj skupa je je Univerzitet Crne Gore, a premijer Milo Đukanović je i ove godine predsjednik Počasnog odbora konferencije.

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, do sada je prihvaćeno 68 radova, koje potpusuje 129 autora i koautora iz 19 zemalja – Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Indije, Indonezije, Japana, Kosova, Omana, Kine, Katara, Saudijske Arabije, Srbije, Slovenije, Španije, Velike Britanije i Turske. 

“Sve je spremno za početak Konferencije. Veoma smo zadovoljni radovima i interesovanjem naučne i stručne javnosti za učešće na konferenciji koju smo za 13 godina postojanja uspjeli da pozicioniramo kao najbolju u regionu”, kazao je predsjednik Priređivačkog odbora konferencije Duško Bjelica.     

Konferencija će imati šest plenarnih izlagača. To su profesor Sergej M. Ostojić sa Univerziteta u Novom Sadu, Goran Marković sa Sveučilišta u Zagrebu, Nejc Šarobon sa Univerziteta Primorska iz Kopra, predsjednik turskog Društva za sportske nauke i profesor Hacettepe univerziteta u Ankari Gıyasettin Demirhan, Zang Zhang iz kineskog Olimpijskog komiteta i Junichiro Yamauchia sa Tokio Metropolitan univerziteta u Japanu. 

Najbolji radovi biće objavljeni u naučnom časopisu „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, a ostali u „Sport Mont-u“.  

Oba časopisa nalaze se u velikom broju međunarodnih indeksnih baza, a „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ i u Thomson Reuters-u.

 

Send this to a friend