Društvo

Ne nazire se kraj spora: Jerevanska ulica 547 dana neprohodna

Jerevanska ulica

Jerevanska ulica na Zabjelu već više od godinu i po neprohodna je za vozila, ali i za prolazak pješaka, zbog ograde koju je postavila porodica Đurišić, koja tvrdi da je to zemljište u njihovom vlasništvu.

Zbog odugovlačenja spora na sudu, porodica Đurišić je već skoro 550 dana zagradila ulicu, odnosno spornu parcelu od oko hiljadu kvadrata. Stanari zgrade u Jerevanskoj ulici već su se navikli na takvu situaciju, pa im je slika zagrađene ulice postala svakodnevnica. Ipak, stanari, koji su žrtve spora Glavnog grada i porodice Đurišić, negoduju zbog više od 100 automobilskih guma, koje su postavljene kao ograda, pišu Dnevne novine.

Stanar zgrade u Jerevanskoj ulici Stefan Raičević navodi da bi nadležni morali hitno da reaguju iz više razloga.

“Ne smeta mi mnogo što je ulica zagrađena, ali ipak nije normalno da ovoliko traje takva situacija. Nisam najbolje ispratio sve to što se dešavalo, ali su mi rekli da je sudski postupak u toku i da će situacija trajati do kraja postupka. Nije toliki problem ni ta zagrađena ulica, jer ima nekoliko alternativnih puteva, ali nam svima smeta na desetine guma. Automobilske gume su opasan otpad i nadležni bi morali da reaguju makar po tom pitanju. Trenutno je i avgust, svaki dan po 40 stepeni, pa gume kad se ugriju smrde, a mogu da budu i leglo gmizavaca, jer im je to odlično skrovište. U svakom slučaju ova situacija nije normalna, a nama j e izgleda postala svakodnevnica”, kazao je Raičević.

Takođe, na ograđenom dijelu Jerevanske ulice, gdje se nalazi samo kamp prikolica, te dobrim dijelom raskopani asfalt i velike rupe, počela je da raste i trava, pa komšije u šali vole da kažu da je “Jerevanska zrela za košenje”.

Vanja Đurišić, koji tvrdi da je vlasnik parcele, navodi da je ranije uputio kontratužbu, na tužbu Glavnog grada, koji je tužio Đurišiće za nepostojanje prava korišćenja zemljišta. On navodi da se Glavni grad nelegalno upisao kao “svojina” nakon rješenja da je, kako kaže, on dobio pravo svojine.

“Oni su meni uklonili stavku ‘svojina’ i stavili ‘korišćenje, što pravni sistem ove države ne poznaje, a što uporno ponavljamo. Podnijeli smo kontratužbu, sa predlogom da se izađe na lice mjesta i da se identifikuju parcele, nakon čega su to oni učinili, ali sada se čeka da prođu odmori i kraj setpembra za kada je zakazano novo ročište. Sud bi morao da donese odluku da ovo ne može da ostane kao moje, već da zemljište mora da se ekspropriše, jer je put nelegalno prošao preko našeg imanja. Ovo definitivno mora da bude ulica, ali tek nakon što zakonskim putem izmire sve obaveze”, kazao je Đurišić.

Porodica Đurišić traži da se uradi eksproprijacija zemljišta, jer je to, kako kažu, jedino logično rješenje.

“Ova ulica nema upotrebnu i građevinsku dozvolu, upravo zbog ovog problema. I dalje vjerujem u institucije i preko sudova želimo da dokažemo da je ovo naše, ali nećemo dozvoliti da ovaj postupak vječno traje i da se konstantno odugovlači”, poručio je Đurišić.

Početkom godine gradske službe Glavnog grada su uz asistenciju velikog broja policajaca, odnosno interventne jedinice, izašle na teren i uspjele da očiste ulicu, a zatim i da asfaltiraju veći dio saobraćajnice. Istog dana ulica i trotoar su ponovo raskopani i od tada je stanje nepromijenjeno, a nadležni više nisu ni dolazili u Jerevansku ulicu.

Iz Glavnog grada su početkom godine naveli da do okončanja sudskih procesa, kao stranka u sporu, neće komentarisati niti nasijedati na provokacije i dizanje prašine koje Đurišić proizvodi. Oni su naveli da će nastaviti da djeluje u okviru zakonom definisanih prava i obaveza, te sačekati i, kakva god bila, prihvatiti pravosnažnu odluku suda u sporu oko parcele na prostoru Jerevanske ulice.

21

avatar
1000
14
7
0
 
19
TitoMilo LekoviczabrinutiDukljaninPedja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tito
Gost
Tito

Opstina treba da ukloni te gume i da podnese krivicnu za nelegalno skladistenje. Cijeli komsiluk ispasta od jedne famelje. A ima sudove a ako ne nase u strazbur no oce vanjo 200e za kvadrat.

Milo Lekovic
Gost
Milo Lekovic

Pošto su polovne gume Vanja

zabrinuti
Gost
zabrinuti

PRIMJER BAHATOSTI I NEODGOVORNOSTI GRADSKE VLASTI

Bezmjerne neozbiljnost i neodgovornost Glavnog grada koje će, na kraju, platiti građani. Za to vrijeme, nepotrebno, trpe stanari tog stambenog bloka, ostali potencijalni korisnici ove površine i, najviše, porodica Đurišić.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ovako čeljad psihički obole…Država (ako treba da isplati..onda mora Djentlamenski postuput..Ovo su njeni građani…Ako ne treba da isplati(ako je već isplatila)..Onda ovaj treba u Apsu..Ne gudinama mrcvarenje

Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

Bravo Vanja.Gume od FAPA si trebao da poredjas.U svemu podrska.Dobro zdravlje,tebi i tvojoj familiji.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Vanju za gradonacelnika !

Nik
Gost
Nik

Nikšić je uz Vanju!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Платите човјеку и ето краја спора.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Nemaju, oce da ostave za novu godinu da dadnu Joksimovicu i Lepoj Breni po 100.000

Tito
Gost
Tito

Kolko po 200e kao sto trazi? I to po treci put?

Prc CG
Gost
Prc CG

Čovjek samo hoće da zaštiti svoju zemlju od podgoričkih otimača iz dps-a.Platite gospodo čovjeku ili sjašite mu sa kičme….druže izdrži brzo će kraj ovim nasilnicima i pljačkašima.

Hektor
Gost
Hektor

Ako je njegovo dati mu pare, ako nije, naplatiti ovo ciganisanje i stetu koju imaju ostali stanari dvije godine, sa kamatom…

Ivan
Gost
Ivan

Vanja izdrži, ti si brat najjači !!!

Briđe
Gost
Briđe

Na ovom primjeru se vidi kako institucije ne rade svoj posao kako treba…Ili je njegova zemlja ili nije?? Isplatite mu sto je njegovo ako je njegovo a ako nije micite ovaj ciganluk iz Jerevanske ulice evo 2 godine jos malo. Sramota!

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Njegovo je, to je milion posto evo stariji sto su znali njegovog oca kazu

Pedja
Gost
Pedja

Ti znas .

mačor
Gost
mačor

Privatno je svetinja,nema više soc.samoupravljanja,ni socijalizma,plati pa koristi.

Aragorn
Gost
Aragorn

Placeno je njemu no.kunje vazda malo

Aragorn
Gost
Aragorn

Placeno mu je no.mu je vazda malo…znaju ga Zabjelcani dobro i njega i familiju…

Miki
Gost
Miki

Naplatio ga je ovaj bar 3 puta, ne brini….

🔥_EL_🔥
Gost
🔥_EL_🔥

Vanja legendo 👍

Send this to a friend