Društvo Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković

Neće se graditi zgrada ispod Ljubovića, već će tu biti nova zelena površina 

Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a Zabjelo-Ljubović, već će na tom mjestu biti nova zelena površina, najavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je saopštio da je Glavni grad postigao dogovor sa kompanijom Gradnja promet i porodicom u čijem je vlasništvu dio parcele, te da na ovoj parceli neće biti gradnje.

Ivan Vuković

“Zahvaljujući posvećenom radu kolega iz Sekretarijata za planiranje i održivi razvoj, Direkcije za imovinu i posebno Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, došli smo do konačnog dogovora sa kompanijom Gradnja promet i predstavnicima porodice Šnajder”, istakao jeVuković.

Riječ je o spornoj parceli u zahvatu DUP-a Zabjelo–Ljubović, na kojoj je unazad nekoliko mjeseci otpočela izgradnja objekta kolektivnog stanovanja. Glavni grad se prema ovom problemu ophodio onako kako zahtijeva opšti interes i na toj parceli se definitivno neće graditi zgrada.

“Već smo sa kompanijom Gradnja promet i porodicom koja je vlasnik dijela te parcele ušli u proces razmjene zemljišta, tako da će Glavni grad doći u posjed te parcele i vratiti je u prvobitno stanje na način što će na njoj formirati zelenu površinu koja nedostaje tom dijelu grada, a investitoru ćemo ponuditi da gradi na drugoj parceli, nedaleko odatle, i na taj način zadovoljiti i ono što je njihov legitimni interes”, saopštio je Vuković.

On je podsjetio i na odgovoran pristup Glavnog grada rješavanju problema na brdu Gorica, koji je odgovorio ozbiljnom izazovu i prijetnji nove stanogradnje, donoseći odluku o zabrani dalje gradnje na Gorici u kontaktnoj zoni gdje je prepoznata ta vrsta rizika.

“Unazad nekoliko mjeseci detaljno analizaramo DUP Zabjelo -Ljubović i nije tajna da je taj DUP loš i da smo njime nezadovoljni, o čemu je govorio i naš Glavni gradski arhitekta i ukoliko ne bude boljeg rješenja ne isključujemo mogućnost da u dogledno vrijeme podnesemo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za stavljanje van snage tog Detaljno urbanistčkog plana. Razlog je taj što on ne odgovara onome što su potrebe građana u tom dijelu grada i ne predstavlja plansku prepostavku za unapređenje kvaliteta života dostojnih 21. vijeka”, zaključio je Vuković.

34

avatar
1000
27
7
0
 
33
zorkaPg - TgŠaka LakatVavaSilicone soul
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorka
Gost
zorka

bravo,meni je ovaj gradonacelnik super…vidi se da je dobar covjek…pametan voli svoj grad..

Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Svaka čast gradonačelniče…za ljepšu i zelenu Podgoricu

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Koju parcelu su mu sad ponudili????

Zeleni
Gost
Zeleni

Sto vise zelwnila ako mislite da vas glasamo.

Šaka Lakat
Gost
Šaka Lakat

Zbog zelenila da ih glasaš?

Sandra
Gost
Sandra

Bivsa kasarna Morsca da bude park bez ijedne zgrade.

Mugambe
Gost
Mugambe

🙂 nemate sad sta braniti-eno je sve izbetonirano

Mozda malo uz brdo da se krene

Mirko
Gost
Mirko

Super, okupirano i izgradjeno 70 posto zemljista, rano ste se sjetili, i sto sad uraditi sa postojecim stanjem zelena povrsina, kad da je to niklo sve za dan, mimo opstine je uradjeno to ili su platili komunalije i gradi koliko hoces, koje ruglo sa svakog stanovista i arhitekture. Gradjevine i kvaliteta zivota

Mirko
Gost
Mirko

Dislike hatamorgana, sa druge si planete ocigledno ili ti je dioptrija posla u drace

Nik
Gost
Nik

Završila Cimbaljevićka…

Nino
Gost
Nino

URA se fali da su oni to završili. Kome vjerovati?

Vick
Gost
Vick

Kakav posveceni rad kad ste im prvo dali sve moguce dozvole!? Da narodu nije dozlogrdilo, pa je ustao protiv ludila, jos biste i svecanu vrpcu presjekli na pocetku gradnje.

Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Dako i naša predsjednica shvati da kolektoru nije mjesto u centru grada pa ga izmjesti!

Slavko
Gost
Slavko

A ko ce da odgovara za devastiranje pola Ljubovica sa te strane? Bukvalno su pola te strane brda bagerima unistili? Hoce li nam mozda gradonacelnik Vukocic to reci ili nema kad od otvaranja cesmi.

Rambo
Gost
Rambo

Svaka cast !

Ejejej
Gost
Ejejej

Kad je ova rupa vec iskopana, neka je prodube i naprave garazu na dva nivoa, a iznad park👍

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Pozitivno

Herc
Gost
Herc

Odluka stupa na snagu danas i važi do izbora 🙂
Dako i ovo donese nekoliko glasova!

Lipovo
Gost
Lipovo

,,peglanje,, grešaka opštinskih planera i ,,darodavaca,, Vruć krompir pripao g. Vukoviću, ali sistemski problem nije riješen. U svakom slučaju za pohvalu, ali ,,nešto,,treba mijenjati, ljude ili zakone.

Ljigica
Gost
Ljigica

Harizmaticni Ivo!

Prešo
Gost
Prešo

Pa kako vas nije sramota da se gradi balkon uz balkon.Sad stanari da zahvale gradonačelniku za obustavu gradnje
Pa ovo je dotaklo dno morala.

Vava
Gost
Vava

I jos da glasaju za dps, i sve pet

Majkl
Gost
Majkl

Vukovicu licemjeran si.Ko je izdao dozvolu za gradnju ?! Ja ili tvoje sluzbe za gradnju zgrade u dvoristu zgrada.
Ko je Vukovicu donio Dup Ljubovic ?!
Ja ili gradske sluzbe ?!
Ko je donio Dup Gorica ?!
Bice da sam ja pa zaboravio…

Pera kojot
Gost
Pera kojot

Vala ste uredili ono naselje svaka vam cast… grdjeg mjesta nema … sve jedno na drugo

Aoo
Gost
Aoo

Sada neka vide gradjani Siti kvarta kako se to na vrijeme radi, a ne kada je kasno!

dzonatan
Gost
dzonatan

trebalo bi izbore svako pola godine organizovat

Astro
Gost
Astro

..kakvi crni Ivan, ka da se pita on što. Da nema izbora i da mu nije frka partiji, nikla bi ta betonska rugoba tu…analiziraju DUP Ljubović ahahahaha, završiće analizu kad se posa završi, pare uzmu, a građani prevare. Onda će ovsj pilitikolog reći …na primjeru Ljubovića ćemo od sad učit….oni još ansliziraju i Goricu i park šumu Zlatica kod kampa,… Više »

kiki
Gost
kiki

Sada mozete betonirati koliko ocete. Previse je kasno, posto je sve i onako devastirano.

Kujava
Gost
Kujava

Jos da su tu “utrpali”jos jednu zgradu to bi bila sprdnja .To je jedino mjesto ispod Ljubovica sa juzne strane dje bi mogli odigrat “crnogorsko”.Ne moras bit Spajdermen da bi sa zgrade na zgradu mogao doci od Cepuraka do Kodre.

Naroz
Gost
Naroz

Bravo Ivane! Stop betoniranju Podgorice!

Pg.
Gost
Pg.

Naroz: Neće betoniratu tu, nego na drugom mjestu.

PraviCG
Gost
PraviCG

Nije Ivan,da je do njega bilo i da se niko nije bunio izbetonirali bi i to. Edukujte se molim vas nemojte samo da klicete 🙁

Mali NK
Gost
Mali NK

Pa zar je trebalo neko da se pobuni pa da bi on/oni regovali.Katastaofa sta je uradjeno od PG,kao da su stanovi za socijalu napravljeni.

Šile
Gost
Šile

Kakav Ivan?! Pa da opozicija nije grajala na sva zvona to bi se vec uveliko izgradilo nego su toliko bili uporni (URA) da se gradnja morala stopirati. Cus Ivan.

Send this to a friend