Društvo

Nekad foto zvijezde na plažama, danas na ulici bez kontrole

foto: Jedro

Davno u doba bivše Jugoslavije, kada su plaže od Ulcinja do Kopra bile narodne i bez koncesionara, neograđene i slobodne od plastičnih mobilijara, mala magarad – mule bile su foto zvijezde jadranskih plaža.

Nekadašnje zvijezde, danas su na ulici bez kontrole što pokazuje fotografija iz Šušnja koju su čitaoci poslali portalu Jedro.

Ovaj portal se prisjetio vremena kada su u zoru,  lokalni fotografi ili oni na privremenom radu po plažama vodili mule, i neumorno ih fotografisali pored mora najprije sa veselom djecom, a onda radnicima, seljacima, studentima, učenicima, domaćicama, penzionerima i turistima na lijepom plavom Jadranu.

Stariji pamte, ako se u to doba nisu ponijele na „kontinent“ za uspomenu sa ljetovanja fotografije sa plaže i obavezno u moru drugih i jedna sa magarcem, a onda uz kafu pokazivala „komšiluku“ i prijateljima, uz vesele priče sa veselog ljetovanja, kao da se na more nije ni bilo.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Princ od Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Imam sliku u albumu đe sam slikan na tom magarcu. Bila je to odlična poslovna ideja, vodaš magarca i uzimaš pare, da se đeca slikaju.

Send this to a friend