Društvo

Nikšićka opština jedna od ažurnijih za razmatranje zahtjeva za procjenu šteta  

Intenziviranje saradnje između opština i institucija je neophodna za rješavanje problema građana, uzrokovanih elementarnim nepogodama, zaključeno na sastanku ministarke bez portfelja Marije Vučinović i predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića.

Vučinović je, kako je saopšteno iz Vlade, tokom radne posjete oštini Nikšić naglasila da je ta opština jedna od ažurnijih po pitanju razmatranja zahtjeva za procjenu šteta.

“Imajući u vidu činjenicu i da je opština Nikšić pretrpjela štetu od olujnog vjetra koji je zahvatio početkom godine  Crnu Goru, sagovornici su dogovorili da jedan dio iznosa potrebnog za nadoknadu štete opredijeliti Vladina Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dok će drugi dio će opredijeliti Opština, shodno odštetnim zahtjevima”, saopšteno je iz Vlade.

Tokom drugog dijela radne posjete, Vučinović je posjetila Katoličku crkvu u Nikšiću, gdje se sastala sa časnim sestrama Franjevačkog reda, koje su upoznale minisratku sa njihovim  radom, koji je u najvećoj mjeri posvećen  njezi i brizi pacijenata u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku, kao i starijih osoba.

Takođe, su naglasile da iako je njihov rad human i okrenut ka ljudima, ipak njihog ipak nisu u mogućosti odgovoriti svim izazovima, prvenstveno zbog njihovih godina i objektivnh okolnosti.

Vučinović je istakla da su časne sestre Franjevačkog reda uradile mnogo za grad Nikšić, pa samim tim i za Crnu Goru, te da se kao društvo u cjelosti trebamo odužiti njihovom humanom i nesebičnom radu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

I Bjelopoljska u razmatranju uticaja kisnih dana u Maju na rast Visibaba

NBA
Gost
NBA

A JOS NAM NIJESTE ISPLATILI STETU OD ELEMENTARNIH NEPOGODA 2012g!? OBECAVALI STE I NISTA OD TOGA,ILI BOLJE RECENO KAKO KOME….

fleš
Gost
fleš

Pa pitajte Grbovića koliko mjeseci čekamo po Banjanima da nam saopšte šta je odlučeno o našim zahtjevima o štetama koje smo pretrpjeli od nevremena. A šta se ova petlja u to

Send this to a friend