Društvo

Nikšićki vatrogasci dobijaju nove prostorije

Na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Nikšić donesena je odluka o davanju saglasnosti Opštine za kupovinu poslovnih prostora za potrebe smještaja Službe zaštite i spasavanja.

Ovom odlukom data je saglasnost za kupovinu poslovnih prostora, pa će njome nikšićki vatrogasci na korišćenje dobiti prostore u površini do 500 m2.

Poslovni prostori će pored prostorija za obavljanje administrativnih poslova, morati u sklopu kompleksa imati halu za smještaj najmanje tri kamiona-vatrogasna vozila, kao i odvojenu prostoriju za pripadnike Službe.

Razlog za donošenje ove odluke je potreba da se obezbijedi adekvatan smještaj Službi za zaštitu i spašavanje, kao posebnoj službi u skladu sa Odlukom o organizaciji i načinu rada lokalne uprave. S obzirom na težinu i specifičnost poslova koji ova služba obavlja, dosadašnji smještaj koji koristi nije zadovoljavao njihove potrebe.

Takođe se i u izvještaju MUP-a o stanju sistema zaštite i spasavanja u 2017. godini, navodi da objekti u kojima je sada smještena Služba ne ispunjava neophodne uslove.

Nakon stupanja na snagu ove odluke, Služba za javne nabavke, sprovešće postupak javne nabavke radi kupovine prostora iz člana 1 stav 1 ove odluke, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

3 Komentara na "Nikšićki vatrogasci dobijaju nove prostorije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend