Društvo

Nova rasvjeta na Cetinjskom putu i dijelu bulevara 21. maj, vrijedna 60.000 eura

Gradsko preduzeće Komunalne usluge Podgorica u skladu sa preporukama za projektovanje, izgradnju i održavanje javne rasvjete završilo je još jedan značajan i vrijedan projekat rekonstrukcije javne rasvjete. Radi se o zamjeni zastarjelih, energetski neefikasnih svjetiljki savremenim LED svjetiljkama na trasi saobraćajnice Cetinjski put, kao i na dijelu Bulevara 21. maj, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ovom rekonstrukcijom su, kako dodaju, obuhvaćena i dva kružna toka kod šoping mol-a „Delta City“ kao i u blizini zgrade RTCG. Pored zamjene 110 svjetiljki, radovi su obuhvatali skraćivanje, čišćenje i farbanje stubova, a vrijednost investicije je oko 60.000 eura.

“Podsjećamo da je ranije, prilikom izgradnje Bulevara 21. maj već ugrađena LED rasvjeta na dijelu navedene saobraćajnice, pa je sada ovaj putni pravac dužine oko 5.5 km u potpunosti osvijetljen savremenom LED rasvjetom. Pored kvalitetnije osvijetljenosti glavne saobraćajnice sa pratećim pješačkim i biciklističkim površinama, kod nove LED rasvjete je značajno bolji indeks reprodukcije boje, a potrošnja električne energije je smanjena za preko 50 odsto, kao i emisija štetnih gasova”, navode oni.

Glavni grad će i u naredenom periodu nastaviti sa projektima u cilju unapređivanja komunalne infrastrukture i poboljšanja uslova života u svim djelovima grada.

“Shodno tome, na zahtjev velikog broja građana, po istom modelu rekonstruisaće se i javna rasvjeta glavnih saobraćajnica na Zabjelu, odnosno ulica Ilije Plamenca i 27. marta”, dodaju iz Glavnog grada.

4

avatar
1000
3
1
0
 
3
BoxonBob RockZooom
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boxon
Gost
Boxon

Svaka čast za Glavni grad i Komunalne usluge na viziji razvoja javne rasvjete u našem gradu.Ovaj bulevar je imao potpuno zastarjelo rješenje i bila je evidentna slaba vidljivost.Uočava se da su nam skoro svi bulevari realizovani u LED tehnologiji i nadam se da će i ostale saobraćajnice biti ovako osvijetljene.Pohvalio bih i novi park između mostova Moskva i Milenijem kao… Više »

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Nevjerovatno kako pred izbore svaki dan samo čitamo kako je nešto novo uradjeno. Rasvjeta, parkovi, ulice, ograde…. ma čuda činite. Hoće išta ostati da se uradi nakon izbora?

Boxon
Gost
Boxon

A dobro je što počnete opažat samo pred izbore da se radii,a 4 godibe ste prespavali

Zooom
Gost
Zooom

Koliko bi grad bio ljepši da nemamo bilborde na svaka 2 metra

Send this to a friend