Društvo

Novakoviću priznanje Turističke organizacije Sokobanje

Foto: Biram Crnu Goru

Uglednom barskom hotelijeru Stevu Novakoviću pripalo je priznanje Turističke organizacije Sokobanje za najbolji novi hotel na barskoj rivijeri, saopštili su iz partije Biram Crnu Goru.

Novaković je, kako se navodi, ovo priznanje dobio za svoj hotel „Sara“ sa četiri zvjezdice u Čanju, a uručeno mu je na svečanosti povodom obilježavanja 185 godina organizovanog turizma u Sokobanji, poznatom turističkom centru Srbije.

“Na poziv Turističke organzacije Sokobanje, Novaković je bio gost na ovoj svečanosti, kojom je istovremeno obilježen i Dan Opštine Sokobanja”, dodaju u saopštenju.

Priznanje Novakoviću uslijedilo je, kako je obrazloženo, na osnovu brojnih sugestija građana Sokobanje koji su prošlog ljeta odmarali u ovom hotelu u Čanju.

“Iznenađen sam, više nego prijatno, ovim priznanjem, a još više me raduje činjenica da je plod pozitivnih impresija gostiju iz Sokobanje”, rekao je Novaković.

Foto: Biram Crnu Goru
Foto: Biram Crnu Goru

Novaković, potpredsjednik Opštine Bar, ovom prilikom sreo se i sa predsjednikom Opštine Sokobanja Miodragom Nikolićem, sa kojim je razgovarao o modelima ekonomske saradnje dvije opštine, prije svega u sferi turizma.

Na razgovoru sa gradonačelnikom Nikolićem, bio je i ugledni privrednik iz Bara Radomir Novaković Cakan.

“Kako je Čanj decenijama u Srbiji prepoznat kao veliko sindikalno odmaralište, imao je susrete i sa predstavnicima tamošnjih sindikalnih organizacija”, navodi se u saopštenju.

Sokobanja je, ističu, čuvena banja Srbije, u koju rado odlaze i Barani, tako da je glavna tema ovih susreta bio turizam.

“Stanovnicima Sokobanje uputio sam javni poziv da i ovog ljeta dođu u Crnu Goru i da se na barskoj rivijeri i u Čanju osjećaju, kao i uvijek- kao kod svoje kuće”, rekao je Novaković.

Send this to a friend