Društvo Nuhodžić i Veljović obišli radove na Zlatici

Novi kompleks biće ponos svih pripadnika crnogorske policije

Direktori Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić, i Uprave policije, Veselin Veljović, obišli su danas gradilište kompleksa objekata za potrebe Sektora specijalne policije u podgoričkom naselju Zlatica.

Oni su se u razgovoru sa predstavnicima izvođača, stručnog nadzora, kao i rukovodiocem Sektora specijalne policije, Zoranom Tomčićem, upoznali sa dosadašnjim tokom radova, izražavajući zadovoljstvo što će pripadnici Sektora realizacijom ovog projekta dobiti uslove za boravak i rad kakve zaslužuju.

Nuhodžić i Veljović su naglasili da će novi kompleks ispunjavati sve savremene funkcionalne i građevinske standarde, na ponos ne samo pripadnika ovog Sektora, već i cijele crnogorske policije.

Tokom obilaska je istaknuta izuzetno dobra komunikacija između svih učesnika u ovom projektu, a posebna pažnja posvećena je pitanju organizacije posla tokom pandemije koronavirusa.

Direktor Uprave policije je ovom prilikom istakao i mladim kolegama ukazao da je kvalitetna edukacija i obuka policijskih službenika posebno značajna, na šta se usmjerava posebna pažnja, budući da su ljudski resursi, svakako, jedna od važnijih
komponenti u radu Uprave policije.

Veljović je naglasio da je razumijevanje i podrška Vlade u izgradnji novog objekta u kojem će pripadnici najelitnijih jedinica crnogorske policije moći da obavljaju dio svojih zadataka u najsavremenijim radnim uslovima potvrda značaja ovog sastava službe koji je dokazao da se spremno suočava sa najtežim i najsloženijim bezbjednosnim izazovima.

Sektor bezbjednosti je sigurna garancija dugoročne bezbjednosti, sigurnosti i stabilnosti države.

Direktor je policijskim službenicima ovog sektora izrazio zahvalnost na doprinosu održavanja stabilnog bezbjednosnog ambijenta u aktuelnim dešavanjima i vremenu.

Izgradnja kompleksa počela je krajem protekle godine, a kompletan projekat finansiraće Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta sa oko 7,8 miliona eura.

Između ostalog, planirani su administrativni centar, smještajni i sportski objekti, garaže, centar za dresuru pasa i drugi sadržaji.

Send this to a friend